Israels utrikespolitiska doktrin: Vi gör det för vi kan, hurså?

Jaha, 1600 nya bostäder i Östra Jerusalem.

Kommer man undan med massakrer och folkrättsvidriga angrepp mot civilbefolkning, varför skulle de inte komma undan med detta?

USA skiter uppenbarligen i det, lite halvfånig retorik, sen är det "business as usual.
EU gör inte ett piss, de vill ju tom inrätta ett försvarssamarbete....
En ljuspunkt är att inte ens Gunnar Hökmark träder in till deras försvar denna gången. om än så i endast denna mening där han säger:
"Det israeliska beslutet att fortsätta med bosättningar i Östra Jerusalem är oklokt och bidrar inte till fredsprocessen."

Svårare kritik än så får de inte från det hållet.I korthet.

Israels utrikespolitiska doktrin verkar lyda:

Israel gör för att Israel kan.
Jag avslutar med att visa de senaste dagarnas utveckling, från "Settler Watch"

"Vad har hänt de senaste dagarna?

Söndag, 7 mars: Palestinska ledare accepterar det amerikanska initiativet om indirekta fredssamtal med Israel under USA:s ledning. Inga fredssamtal har hållits sedan Gaza-kriget bröt ut i december 2008.


Måndag, 8 mars: USA:s vice president Joe Biden anländer till Jerusalem. Några timmar senare meddelar den israeliska regeringen att man, i strid med internationell rätt, godkänner konstruktionen av 112 nya bostäder i bosättningen Beitar Illit på Västbanken. Beslutet utgör ett undantag från den”frysning” av bosättningarna som Israel efter stark internationell press fattade beslut om i november 2009.


Tisdag, 9 mars: Israel godkänner 1600 nya bostäder i det ockuperade östra Jerusalem. Beslutet  strider mot internationell rätt och fördöms av bland annat FN och USA."Fler om ämnet:
AB, DN, DN2, DN3, SydSv, SydSv2, SR.
Dessa mina minsta bröder, Nattis 2.0, Mats Engström, Annarkia, Det Progressiva USA.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: apocalypse nowish

Hela denna situation är väldigt komplicerad. Även om man bortser från historia och religion finns det strategiska, både militära och geopolitiska, skäl att utöka bebyggelsen. Inget försvar av Israel, jag brukar själv hamna någonstans mittimellan då båda sidor begår idiotier, men det är inte så svårt att förstå Israels beslut likväl som Palestiniernas reaktioner.

Postat av: Thomas Tvivlaren

Manuell trackback:http://www.thomastvivlaren.se/2010/03/unionen-missbrukar-sitt-fortroende.html

2010-03-11 @ 00:17:11
URL: http://thomastvivlaren.se
Postat av: CG

Ja, det var ju det med Israel... som vi som känner mig vet att vi inte skall diskutera...

Men att ett land som har brutit mot ständiga FN-resolutioner, utan att straffas. Som iderligen kränker människor och går ut med en Apartheidpolitik. Som spottar på samvete och moral.... Lyckas undgå att bombas sönder av världskoalitionen är en gåta.

Det är inte för att de har pengar och kärnvapen.

För sanningen är den att de har inte tillräckligt med vapen, makt och pengar att klara sig länge om vi skulle sätta in ett "Afghanistan" mot dem.

Men hur skulle det se ut med en verklig humanitär krigsinsats från världen?

Men det skulle nog kosta mer än det smakar och världen skulle behöva säga "Oj, jag hade fel"...Något säger mig att konflikten genererar pengar till de krafter som godkände statens bildande från början.

2010-03-11 @ 11:27:01
URL: http://magickwithouttears.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0