Kommissionen vägrar öppna upp ACTA-avtalet

SvD.

---------
"Handelskommissionär Karel de Gucht försvarade i sitt tal att det råder viss konfidentialitet i förhandlingarna. Beskedet var att kommissionen arbetar för att få större transparens, men att alla avtalsparter måste vara överens och parlamentet måste respektera det.

– Vi vill ha större öppenhet, men det finns parter som motsätter sig det. Min trovärdighet som förhandlare står på spel, sade de Gucht."
---------

Verkar som upphovsrättsindustrins lobbyister (genom kommissionen) kämpar med näbbar och klor för att slippa öppna upp ACTA-avtalet, och förklaringarna är mer än lovligt patetiska.

 

Jag ställer mig bakom Eva-Britt Svenssons (V) inlaga i debatten:

 

-------------

"– Herr kommissionär, jag är både förvånad och djupt upprörd när kommissonen försvarar att man kan hemlighålla vissa delar när det handlar om lagstiftning. Man kan aldrig försvara att man undanhåller medborgarna information, sade Svensson och fortsatte:

– Jag kräver att man omedelbart avbryter förhandlingarna. Jag vill ha alla papper på bordet. Det här rör de mest grundläggande principerna i en demokrati."

--------------Andra inlägg om ACTA:
ACTA - Äntligen rör det på sig.
ACTA, SWIFT, Datalagring och förtrycksexporten till Libyen.
Kanadensiskt ACTA-papper läckt till Wikileaks.

Fler om ACTA:
HAX, Christian Engström, Rick Falkvinge, Per Pettersson, Anna-Lena Hansson, Swing that cat, Ratherbeen, SvD, SMK, CRA.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jan

Bara en stilla undran.Could this be the start of…

…Internet Crackdown???

JL.2010.03.10

2010-03-10 @ 01:20:23
Postat av: Harlekin33

"Verkar som upphovsrättsindustrins lobbyister (genom kommissionen) kämpar med näbbar och klor för att slippa öppna upp ACTA-avtalet, och förklaringarna är mer än lovligt patetiska."Var hittar man upphovsindustrins förklaringar till att dom inte vill öppna upp ACTA-avtalet?

2010-03-10 @ 02:21:09
Postat av: scaber nestor

@HarlekinDet kanske vi får läsa oss till om nu parlamentet lyckas öppna upp avtalet.Annars är de upptagna med att spendera artisternas pengar på ytterligare en "intressegrupp" eller lobbygrupp om man nu så vill kalla dem.http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/klys/pressrelease/view/pressinbjudan-unikt-samarbete-mellan-kulturskapare-om-upphovsraett-380607

2010-03-10 @ 02:26:43
Postat av: Krister

"Avbryt förhandlingarna nu", kräver vänsterpartisten Eva-Britt Svensson.

Nämen,ojsan lilla fröken Svensson kräver att EU skall göra saker och ting. Och denna lilla mus företrädre ett kommunistparti som är på utgång och har knappt 6% av rösterna i Sverige.

Give me a breake!

2010-03-10 @ 03:10:46
Postat av: scaber nestor

@Krister.Du vet om att alla svenska EU-parlamentarikers partigrupper ställt sig bakom samma skrivelse?Eva-Britt valde hårdare ordalag, men ingen säger mot henne.Så vad är du ute efter?

Vill du bara prata smörja finns det flaschback-forum och Aftonbladets kommentarsfält, här försöker jag ha lite högre standard.

2010-03-10 @ 03:19:45
Postat av: smen

Vet inte om jag vågar hurra än. När piskan viner söker man sympati i sin omgivning, men när moroten hägrar låser man in sig och räknar. Förhoppningsvis jante av mig att tänka så

2010-03-10 @ 03:23:55
Postat av: Dennis Nilsson

Otroligt att en "vänsterpartist" skall behöva säga det här; "– Jag kräver att man omedelbart avbryter förhandlingarna. Jag vill ha alla papper på bordet. Det här rör de mest grundläggande principerna i en demokrati."Var håller alla s.k demokrater/liberaler hus? De borde ha vett att veta att det här borde i högsta grad vara deras fråga. I annat fall kommer historien från tidigt 30-tal att upprepa sigDe är ena riktiga FEGmesar. De borde skämmas och hamna i utvisninsgbåset.

2010-03-10 @ 06:54:37
URL: http://dennisstartrek.blip.tv

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0