Med en rösts majoritet: Sverige erkänner att massakrerna på 1,5 miljoner Armenier mellan 1915 och 1923 var ett folkmord.

Med en rösts majoritet så röstde riksdagen för det självklara att erkänna massakrerna på Armenier mellan 1915 och 1923 för vad det är.
Folkmord.


öviks allehanda var först ut med nyheten, Carl Bildt tvåa. (kan tillägga att Calle inte är speciellt nöjd och vill fortsätt driva linjen att det inte är ett folkmord.)

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Nu är du osedvanligt politiserad. Carl Bildt vill, mig veterligen, driva linjen att Riksdagen inte ska fatta beslut om folkmord i andra länder. Precis som riksdagen inte ska fatta beslut hur man ska formulera sig i historieböckerna kring andra historiska händelser. Det är upp till domstolar att fatta beslut om krigsbrott och forskare sedan formulera texterna.Något annat är knappast rimligt...

2010-03-11 @ 18:40:35
URL: http://lakonism.blogspot.com
Postat av: scaber nestor

Kanske en aning, men resultatet av ställningstagandet blir att han inte vill kalla det för dess korrekta benämning.

2010-03-11 @ 18:47:23
Postat av: Lars-Erick F

Carl Bildt är oerhört arrogant och irriterad över att riksdagen beslutat emot hans vilja.

Desto viktigare att den faktiskt gjorde det.Det är möjligt att det var ett odiplomatiskt beslut. Men icke desto mindre instämmer jag i det. Folkmord måste kallas folkmord. Moraliska ställningtaganden kan inte vara uteslutna till förmån för en eftergiven pragmatism.Om Tyskland skulle få för sig att förneka Förintelsen, ska vi då inte protetstera emot det, bara för att vi vill hålla oss väl med dem?Vi måste lära av historien, även om det kan kännas jobbigt på kort sikt.

2010-03-12 @ 09:18:48
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Lars-Erick F

Vill tipsa om Jan Rejdnells blogg:http://blog.janrejdnell.se/

2010-03-12 @ 10:57:00
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0