Nej, inte en bra idé.

SSU har ansökt om varumärkesskydd för ordet "alliansen".

Dålig idé.
"alliansen" eller "allians" är ett för vanligt ord för att kunna varumärkesskyddas (imho) och troligen anledningen till att alliansen själva inte har ansökt om, eller blivit nekade, detta varumärkesskydd.


Juhlin säger det bättre än jag:

"SSU har idag varumärkesskyddat Alliansen. Rätt roligt, men inte särskilt smart. Förvisso får SSU uppmärksamhet och det gillar de själva, men de är väl knappast något lysande PRgrepp. Det är extremt enkelt för moderaterna att bemöta och tjäna mer på det än vad de rödgröna gör. Hade jag varit borgerlig nu så hade jag passat på att ifrågasätt om ett förbund som medlemsfuskar verkligen kan angripa andra för att de inte kan styra Sverige eftersom de gjort små misstag internt. Man verkligen serverar Alliansen (ska man skriva Alliansen© nu?) ett öppet mål på flera områden som de kommer att utnyttja."

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Mållgan

Nej SSU kommer naturligtvis inte att få något namnskydd. Men det är ju bra att man sätter fokus på ordet "Alliansen". Det ordet har ju de borgerliga partierna lånat från den högerfascistiska organisationen Demokratisk Allians, och med tanke på den politik som denna regering nu för så kan ju det vara värt att granska.

2010-03-17 @ 03:26:39
Postat av: Hanna Wagenius

Framförallt finns ingen som helst anledning för något parti att "varumärkesskydda" sitt namn eftersom man inte pysslar med näringsverksamhet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0