På rätt väg Carlgren, men fortfarande åt helvete fel.

Miljöminister Carlgren hotar med att dra in jakten om inte jägareförbunden börjar ta tag i frågan om utplantering, vilket är bra.
Men han säger samtidigt att det ska bli jakt de närmsta åren oavsett, vilket är åt helvete fel.

Acceptansen för varg har inte ökat i varglänen, vargjakten har för jägareförbunden aldrig handlat om att öka någon form av acceptans för annat än jakt på varg.

Vinterns licensjakt är och förblir ett mörkt kapitel i svensk naturvårds historia, bara ett omedelbart återtagande av beslutet är acceptabelt.
Sedan börjar vi om från början, denna gång med utbildning och utredning från oberoende institut och forskare.Avslutningsvis.
Det är bedrövligt att fortsätta beskriva det tredje steget, inplanteringen, med att "20 djur under en 5-årsperiod" ska inplanteras i svensk fauna, vilket miljödepartementet hävdar i sitt pressmeddelande.

Riksdagsbeslutet säger HÖGST 20 djur och jordbruksdepartementet har redan gått ut med siffran 3-4 djur.

Sedan ska de fortfarande komma runt de lokala länsstyrelsernas beslut, säger de nej så spelar det ingen roll hur mycket Carlgren gnäller, de har numera sista ordet tack vare lagändringen.ATL, JJ, AFS, Jinge, Svensson, Stenkvist, Alltid Rött.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Bruno

Hej Scaber Nestor, (betyder inte det gammal bäver på latin?) Jag tycker att du har sunda åsikter i rovdjursdebatten. Riktigt underhållande att läsa ordväxlingarna med bl a Hermansson och de andra ur jägarmaffian. De verkar inte riktigt ha förstått att de med sina låga kommentarer och personangrepp drar ned övriga jägare i sitt träsk. Allt fler jag pratar med anser nu att jägarna framstår som en relik och inte kan få hållas i sitt egenmäktiga förfarande. Ett utpräglat särintresse med starka lobbyorganisationer i jägareförbunden. Det slår mig också vilken låg kunskapsnivå dessa debattörer besitter inom ekologi, etologi och naturvård.

Jag är definitivt inte någon vegantyp som är mot alla former av jakt, jag anser bara att licensjakt på varg i Sverige är felaktigt i detta skede och att fällfångst av lodjur är inhumant dessutom komplett onödigt sett ur ett helhetsperspektiv.

Mvh

2010-03-04 @ 13:54:33
Postat av: scaber nestor

Haha, nej inte riktigt.

Scaber - smutsig, oren, skabbig.

Nestor - lärare, mäster, mentor.Jag har inte heller något mot jakt i sig, men som du anser jag att skälen till licansjakten för varg är minst sagt undermåliga och har ingen vetenskaplig bas.2010-03-04 @ 14:09:53
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0