Prästen i Bjästa blir av med jobbet?

Prästjäveln som släppte in (den blivande) serievåldtäktsmannen i kyrkan trots besöksförbud, undersöks nu av domkapitlet.

Varför inte en polisanmälan?
Han har ju hjälpt till att bryta mot ett besöksförbud?


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lollo

Nu börjar det väl gå till överdrift? Hur ska prästen veta att en person i kyrkan har besöksförbud gentemot en annan person som kommer att befinna sig i kyrken? Ska en präst inför varje högtid kolla upp varje besökare?

2010-03-25 @ 14:55:16
Postat av: Jens O

Med tanke på hur litet samhället ifråga är, och hur uppmärksammat våldtäktsfallet var där, kanske den lokale prästen åtminstone borde ha räknat ut hur olämpligt det var att bjuda in förövaren.

2010-03-25 @ 15:07:10
Postat av: Patrik

Hur länge ska man hata en våldtäcktsman?

2010-03-25 @ 15:45:57
Postat av: Verax

Prästen var informerad av skolans rektor om besöksförbudet.

2010-03-25 @ 16:29:32
Postat av: Siobhan

Detta handlar inte om att man bör hata våldtäktsmannen, utan att man bör stödja offret. Prästen hade helt rätt när han sa att det var synd om pojken, tydligen har något gått snett hos grabben och det är bra att han fick vård i sluten anstalt, förhoppningsvis har han lärt sig nu hur man uppför sig. MEN prästen visade ingen sympati alls för offret utan ställde sig istället bakom de tusentals andra som gav stöd åt "Oskar". Det som jag också finner mycket sorligt är hur "Oskars" familj har betett sig. Om de verkligen ville "Oskars" väl skulle de försöka ge honom den vård han tydligen behöver istället för att totalt ignorera hans behov av hjälp och bedydra hans oskuld till varje pris samnt lämna ut hans personuppgifter på nätet. Ja det är faktiskt rätt synd om "Oskar" trots allt.Som jag skrivit tidigare är jag dock inte förvånad över hur samhället reagerade. Tyvärr är det så att män stödjer män...och kvinnor, ja de stödjer också männen. Den här grabben var snygg, populär och...man. Så han fick hela byn bakom sig. Jag tycker att en viktig läxa till oss alla, särskilt vi kvinnor, i den här sorliga historien är att vi kvinnor måste låta bli att trampa på varandra.

2010-03-25 @ 19:56:15
Postat av: Nicklas Eriksson

"Hur länge ska man hata en våldtäcktsman?"Man ska hata en våldtäktsmannen från Bjästa (som för övrigt stavas UTAN det där förbannade extra c) tills han ångrar sig, ber om ursäkt och inleder terapi för sitt beteende.Hans morsa däremot ska man hata tills jorden inte finns mer.

2010-03-25 @ 20:17:40
Postat av: anonym

"Hur länge ska man hata en våldtäcktsman?"Har du en sjukdom? En gång ingen gång, två gånger en gång för mycket.En gång kan han ångra. Två gånger är han psykopat och borde föralltid låsas in.Och hans mor är nog fan orsaken till en att han är psykopat.

2010-03-26 @ 00:46:46
Postat av: Patrik

Har präster ett ansvar att se till att besöksförbud upprätthålls?

2010-03-26 @ 14:42:13
Postat av: scaber nestor

Prästen kände till besöksförbudet och trots detta bjöds pojken in till avslutningen.Detta är åtminstone medhjälp till övergrepp i rättsak.

2010-03-26 @ 15:34:01
Postat av: therese

Att börja ytterligare en hatkampanj känns synd, därmed inte sagt att man bör stödja våldtäkt. Det som den här historuien visar på är hur gruppmentaliteten fungerar där ett helt samhälle ställer sig bakom en våldtäktsman med budskapet att han inte har gjort fel - detta utan att någon reagerar mot hur fruktansvärt fel detta är. Man blir äcklad när sånt här händer och jag tror tyvärr inte att detta är något nytt, tvärtom sker det varje dag att våldtäktsoffer skuldbeläggs. Inget kan någonsin berättiga en våldtäkt och ingen förtjänar att något sådant händer.

2010-03-26 @ 16:20:14
Postat av: JE

Att ungdomarna är dumma i huvudet är uppenbart, de tror ju att allt de hör och läser är sanning, för de har inte vett nog att förstå bättre, men det är absolut ingen ursäkt, men att VUXNA MÄNNISKOR beter sig på detta sätt?????????Bränn alla dessa hemska människor inklusive prästj-veln, han har ju absolut ingen som helst empati. Tror inte ens att han hade vaknat till liv om det så gällde hans egen dotter, fast han hade väl tyckt mer synd om våldtäktsmannen ändå (fast han KAN bara inte ha några barn.)

Man tror ju inte att detta är sant! JAG SKA GENAST GÅ UR KYRKAN! tron på mänskligheten är totalt borta!SVERIGE HAR JU BLIVIT HELT SJUKT!Det enda lilla hopp som finns kvar är Amanda, som är den stora hjälten i det hela och som visar att hon är klokare än alla dessa vuxna IDIOTER!AGERA!!!!!!!!!!

Sparka den lama rektorn och antimobbningsledaren som tycker det är svårt att ta parti…eeeeee? Va? Svårt?….. och den tröga fritidsledaren Leif samt den s.k prästen.

Sparka sen alla förbannade skvallerkärringarna i byn i häcken så de vaknar till liv.Till kärringen som tycker att Oskar ser bra ut och därmed inte kan vara någon våldtäktsman: sök hjälp!Sover ni inavlade Bjästabor som bara stått där och tittat på verkligen gott om natten?????????…..

2010-03-27 @ 12:06:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0