Varför är jag inte partiansluten?

Fick nyss en inlänkning från Ankersjö, där han gratulerade mig för placeringen som "högst placerade ickekommersiella och "icke-partipolitiska" blogg."knuff. (en hedrande 14'e plats).


Vilket gav mig inspiration till detta inlägget, varav en del finns återgett i kommentarsfältet hos Ankersjö.----------------


Många verkar tro att jag antingen är pirat eller vänster.
Inför ett möte i Göteborg med Olof B och Annika B sade Olof "Jag ska iväg till ett möte med en folkpartist och en vänsterpartist".

Men anledningen till att folk vill placera in mig i olika fack beror nog på från vilket håll man ser mina texter, eller vad mitt tema är för tillfället.

I EU-valrörelsen ansåg tex Hartman att jag var höger, eller rättare sagt att junilistan var ett populistiskt högerparti, vilket i förlängningen gör mig till en populistisk högerperson eftersom jag då var junilistansympatisör.
Men det var bara valtaktisk retorik, det var EU-val och ser man på resten av gångerna jag och Hartman diskuterat har vi kommit mycket väl överens.

Sedan har vi Olah "allt om alliansen/grön företagsam moderat" Örtengren, som kallar mig vänsterpack varje gång vi stöter på varandra (Olah stöter jag bara på på nätet, min återkommande utmaning om en offentlig debatt vågar han fortfarande inte anta.)


Själv tror jag mig vara mer åt det socialliberala hållet, med stort hjärta för arbetarrätt, medborgarrätt och mänskliga rättigheter.
Dock ej drogliberal eller för en "liberalare" vapenlagstiftning.


Men det skulle vara trevligt att få reda på var mina läsare placerar mig på en partipolitisk skala.
Några förslag?
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Micke

I min RSS-läsare ligger du iaf i mappen Piratpartister.. Jag hade för mig att du "kom ut" som det vid något tillfälle men det kan vara jag som är ute och snurrar.. Nu åker du iaf tillbaka till mappen "Övrig politik" för folk som inte tillhör ett parti.

2010-03-07 @ 17:42:37
URL: http://blog.jamtsved.se
Postat av: Jesper

Även i min rss-läsare ligger du under pirat. Inte för att du är piratpartist utan för att du ofta skriver om piratrelaterade frågor.

Spontant skulle jag klassificera dig som centerpartist av det gamla gardet i uppdaterad form.Dvs vettig, trots det ickesocialistiska, ärlig och med en strävan efter att göra samhället bättre. Till skillnad från dagens centerpartister som jag inte tror stämmer överens med någotdera.

2010-03-07 @ 19:09:26
URL: http://www.jesperberglund.se
Postat av: Jan Tegnér

Följer inte din blogg regelbundet, så jag kanske inte är den bästa att bedöma din politiska läggning.

Men det faktum att du ömsom klassas som vänster och ömsom som höger samt din formulering:

"Själv tror jag mig vara mer åt det socialliberala hållet, med stort hjärta för arbetarrätt, medborgarrätt och mänskliga rättigheter.

Dock ej drogliberal eller för en "liberalare" vapenlagstiftning.", hade passat in väldigt bra på mig själv och jag har till slut insett att jag faktiskt är pirat. Det kanske du också är när allt kommer till kritan, även om du inte insett det än... ;o)

2010-03-07 @ 20:00:56
URL: http://jannetegner.blogspot.com
Postat av: Patrik

Drogliberal bör du bli.

2010-03-07 @ 20:10:12
Postat av: Ulrika Ring

Logik har ingen färg. Däremot verkar inga etablerade "färger" hållas med logik.//Ulrika

2010-03-08 @ 09:50:54
URL: http://insolvenssthlm.blogspot.com
Postat av: Daniel

Du är inte piratpartist hehe :)

Du skriver kritiskt om saker såsom även piratpartister gör, men däri hittar man även moderater, vänsterpartister och miljöpartister och även enstaka socialdemokrater.Enl. mig är du socialliberal med små tendenser åt det anarkistiska hållet inom vissa områden. Det finns ett parti som passar bra på dig.Men du är inte centerpartist. Varken av det gamla bruna gardet, eller det nya teoretiska timbroliberala. Inte heller blåbrun folkpartist eller ljusblå moderat. Inte heller tokkristen demokrat eller anhängare av bodströms parti.

Måhända miljömupp eller vänsterpartist.

2010-03-10 @ 10:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0