Vi avtackar den gamla styrelsen i Människorättsnätverket Svart Måndag och välkomnar den nya

Iförrgår, den 7 mars, höll Föreningen Svart Måndag årsmöte.


Detta är min kommentar.


Det har varit en otroligt spännande process där jag som valberedare under de senaste månaderna har kollat av nätet, de politiska nätverken och andra (för mig) till buds stående möjligheter.

Slutresultatet är jag väldigt nöjd med, vi har en bra spridning med såväl gamla styrelsemedlemmar och nya, med folk som är gamla i gamet och nya förmågor som vill ta stafettpinnen nästa varv, idealister, organisatörer, politiskt aktiva och partipolitiskt obundna.

Det har varit en spännande process och jag ser med stor tillförsikt fram mot vad som kommer att bli ett enormt spännande 2010.



Jag lämnar över ordet till vår avgående ordförande Amanda Brihed.

-----------

"Därmed sätter jag punkt för mitt ordförandeskap i Nätverket Svart Måndag. Det är mitt lilla barn som jag skapat och som jag vårdat sedan dess. Det har varit en otroligt häftig upplevelse och en underbar tid, men det är dags att gå vidare. Jag vägrar sätta mig i en situation där jag hamnar i någon sorts founders syndrome och jag tycker att det är dags att lämna över nu. Svart Måndag har aldrig haft en så bra styrelse som i år och jag tycker det finns goda skäl att tro att Svart Måndag kommer att fortsätta utvecklas i en positiv riktning under ett nytt ordförandeskap och en ny styrelse.

Jag kommer att kvarstå i styrelsen som ledamot på begäran, även om jag själv är övertygad om att Svart Måndag skulle klara sig bra på egen hand. Jag avgår från ordförandeposten ett år i förtid dels för att skapa utrymme för en framtida vidareutveckling i organisationen (utveckling är positivt och ska inte hindras av gamla betongrötter). Och dels för att jag i år kandiderar till riksdagen för Folkpartiet, samt arbetar som ombudsman för Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm under valrörelsen. Det känns olämpligt, i mina ögon, att arbeta som ordförande i en partipolitiskt obunden organisation av Svart Måndags slag och samtidigt kandidera till en riksdagspost. Det känns inte trovärdigt, helt enkelt.

Så nu lämnar jag ifrån mig rodret, samtidigt som jag känner med mig att Svart Måndag aldrig varit starkare eller mer laddat. Jag är otroligt glad att presentera vår nya styrelse för verksamhetsåret 2010.


Jag vill härmed hälsa vår nye ordförande Jens Odsvall välkommen som ny ordförande.

Jag hälsar den nya styrelsen varmt välkommen. Jag är stolt över er alla och hoppas att ni alla ska trivas i Svart Måndag.

Jag vill också särskilt tacka Elizabeth Morseby, André Havsjö och Victoria Drefvenborg som lämnar sina uppdrag för Föreningen Svart Måndag och som valt att inte återkandidera.

Vi alla hoppas på ett fantastiskt kommande år och är väldigt taggade inför framtiden. Det är ett väldigt bra team vi fått ihop och vi tror att detta kan bli i stort sett hur bra som helst."


-----------


Så här ser nya styrelsen ut.



Jens Odsvall - ordförande

Per Pettersson - kassör

Michael Gajditza - ledamot
Christine Sahlström - ledamot
Emina Karic - ledamot
Amanda Brihed - ledamot
Annika Beijbom - ledamot
Andreas Froby - ledamot
Amanda Söderberg - ledamot
Agnes Hedberg - ledamot
Louise Persson - ledamot
Jimmy Ferm - ledamot
Erik Hultin - ledamot
Klara Ellström - ledamot

Erik Laakso - suppleant
Olof Bjarnason - suppleant


Det kommande årets valberedning består av:

Niklas Starow
Linda Nordlund


Till revisorer valdes:

Patrik Standar
Runo Andersson




Stort lycka till :)



Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Ahmed MAHMOUD

Jens är en ful liten man med en otäck hobby och saknar respekt för andra människors integritet utan hänger gärna ut dem på sin del av nätet ...

2010-10-14 @ 09:41:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0