Åklagaren är missledande om Assange i pressmeddelandet om hans häktning.

I pressmedelandet från åklagarmyndigheten hävdar överåklagare Marianne Ny att:

"– Jag begär att tingsrätten ska häkta Assange i hans frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga tvång. Bakgrunden är att han måste förhöras i utredningen och att han inte kunnat anträffas för att genomföra dessa förhör, säger förundersökningsledaren överåklagare Marianne Ny."Assange befann sig i Sverige under lång tid efter hans första häktning, frisläppande och återhäktning och hela tiden har Överåklagaren haft möjlighet att kalla honom till förhör, att först nu flera månader senare häkta honom i sin frånvaro är enligt min åsikt bara ett spel för galleriet.

Detta ärende hade kunnat vara över om åklagarmyndigheten skött sitt jobb.
Nu försöker man efterhandskonstruera åtalet mot Assange genom att lägga till att han inte varit anträffbar för förhör, något jag vill hävda är en ren lögn.

För det första så har förhör redan hållits, för det andra har han som sagt befunnit sig i Sverige och anträfbar.


Att Marianne Ny inte har haft tid eller ork att hålla förhöret medan Assange fortfarande var här ska inte kunna lastas honom.


Det är beklagligt för alla inblandade att denna historia har fått sådana dimensioner att ingen någonsin kan avgöra vare sig skuld eller inte utan att mängder med tvivel rörande åklagarens neutralitet, om kvinnorna har pratat ihop sig i efterhand, om deras nya advokat (Borgström) är en ambulansjägare som bara är ute efter att synas, ifall Assange är en serievåldtäktsman som kommer undan tack vare sitt kändisskap  etc etc.


Vad sanningen är kommer vi aldrig att få veta.


Uppdatering:
Aftonbladet rapporterar, DN likaså och SvD.

N24, Beelzebjörn, Stefan Stenudd, Jinge, Annarkia.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Carneba

Det intressanta är att man kunnat läsa polisrapporten från kvinnorna i utländsk press men ej i svensk. Det är en skrämmande läsning som tydligt visar två bittra tjejer som trott att sex skulle ge dom någon favör och först då dom insåg att det var två tjejer som han spelade med samtidigt ja då går man till polisen och lipar.... herre gud och detta ödslar polisen, åklagaren mina pengar på????http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1307137/Supporters-dismissed-rape-accusations-WikiLeaks-founder-Julian-Assange--women-involved-tell-different-story.html?ito=feeds-newsxml#ixzz0xyf2DZSM

2010-11-18 @ 13:21:03
Postat av: IT Liberal

Assanges avslöjanden har publicerats i världens mest ansedda tidningar. Avslöjandenas innehåll står oemotsagd. Låt oss nu titta på vem det är som anklagar Assange.

1. Anna Ardin, en maktgirig ultrafeminist som har fått sin universitetsutbildning betald av Broderskapsrörelsen. Hon talar varmt om arbetar klassen men har åkt på en räkmacka igenom sitt liv. Hon har fått praktisera på svenska ambassader jorden runt och har gjort en del märkliga saker som har lett till att hon kastats ur två ambassader. På sin blogg har hon publicerat en "7-stegs modell" till laglig hämnd på sin blogg.

2. Den andra kvinnan är ingen mindre än dotter till Broderskapsrörelsens ordförande.

2010-12-10 @ 11:08:06
URL: http://itliberal.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0