"Exploderande huvudvärk" orsakade terrorlarm i Göteborg.

Det finns idioter och sedan finns det paranoida avlyssnare.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Pelle

Finns för övrigt sedan många år tillbaka folk i olika världsdelar från större myndigheter som letar efter vissa sökta ord på bla nätet som kan kopplas samman med illasinnade ideer.Bomb, terrorist, kidnappa, osv.Lätt att göra vissa felbedömningar mellan varven på alla dessa tips som då och då dyker upp misstänker jag.

2010-11-02 @ 07:26:56
Postat av: Jonas Nordgren

Ja, det är troligare att man slösar resurser på att trakassera oskyldiga människor än att man gör nytta med den allmänna avlyssningen. Riktad avlyssning mot personer som man HAR ANLEDNING att misstänka är en helt annan sak.Resurser som skulle kunna användas för att utreda brott och öka (rätts-)säkerheten för medborgarna.Själv känner jag till ett fall med en kille som skämtade om att tjäna lite extra pengar på traffiking när har pratade med släkten i Uzbekistan. Det blev en (dock artig) påhälsning ifrån SÄPO. Upplevdes ändå mycket obehagligt.Skämt är en viktigt ventil här att hantera de fördomar och verkliga problem som finns. Men privat ska vara privat.

2010-11-02 @ 09:06:14
Postat av: larserick

Det var verkligen inte oväntat... men ändå blir man trött på ngt sätt.

Att de orkar!

Att de kan ödsla med tid och resurser på detta sätt.

Såg ju samtidigt en besvärad polis försöka bortförklara i tv:s Nordnytt hur bombvarningen i Luleå kunde komma från en dator i polishuset...

2010-11-02 @ 11:28:29
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0