Jan Rosén, Regeringens utredare i upphovsrättsfrågor föreslår en Porr-skatt.

Via ett TT-meddelande återgett i SvD så föreslår Regeringens särskilde utredare Jan Rosén att internetabbonnemang ska bli dyrare så att upphovsrättsinnehavare ska få betaaaaalt.

Vilket betyder när större delen av det som fildelas är Porr, att Jan Rosén föreslår en Porr-skatt.Att denne partiske så kallade "utredare" ens får utge sig för att vara oberoende är ett hån.
Han är inte i upphovsrättsindustrins ficka eftersom han ÄR EN DEL AV INDUSTRIN!

Sjukt.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: OlofB

Jepp, porrskatt är en bra benämning. Läste någonstans (tm) att 90% av all internettrafik är porr!En giltig fråga är också hur fördelningen ska ske. Också hur det ska gå till att "mäta" vad folk laddar ned. Övervakning en masse?Fast det har vi ju redan. FRA kan få ny tilläggsuppgift: fördelningsmaskin för upphovsrätten!

2010-11-25 @ 09:39:08
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: larserick

Haha, ja det var en bra och berättigad beskrivning av både Jan Rosén och hans Porrskatt!Och Olof Bj, din "förmodan" att FRA skulle kunna fördela porrpengarna visar hur snabbt ett ändamål kan förändras.

Från skydd av rikets säkerhet, via terroristbekämpning och kolla av mail till fördelning av mer el mindre tvångsindrivna intäkter till den mäktiga porrindustrin!Det måste jag skriva en snutt om på annan plats också.

2010-11-25 @ 10:08:40
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0