Med risk för att bli oförskämd - Äntligen!

Japp, Mona Sahlin meddelar att hon inte ställer upp för omval.

Inte en dag för sent.


Hon har varit ett sänke, inte bara på grund av det hon har med sig i bagaget med privata uttag på riksdagens kontokort (toblerone-affären), parkeringsböter som gått till fogden etc.

Utan för att hon har inte klarat av att föra den socialdemokratiska politiken till folket.
Istället för att driva en politik med grunden i arbetarrättsrörelsen har hon och partitoppen valt att prata över huvudet på folk istället för se till dem som individer och tala till dem som de unika människor de är.


Nu får vi se vem som blir valberedningens förslag.
i dagsläget hoppas jag att Ulrivca Messing ändrar sig.
En som jag inte vill se är Thomas Bodström.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej det är ju frågan. Det har aldrig funnits sämre med alternativ bakom i sossarnas historia.

2010-11-14 @ 18:14:11
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: scaber

Jupp, frågan är hur djupt de får gräva innan de hittar någon som både vill och kan leda sossarna in i framtiden.

2010-11-14 @ 18:32:09
Postat av: Alex

Vad tror ni om Lena Sommestad? Hon tillhör vänsterfalangen men har mig veterligen inte varit involverad i några fraktionsstrider och är samtidigt tveklöst en förnyare, hon borde därmed kunna tillfredsställa breda lager inom socialdemokratin. Hon var miljöminister under Göran Persson och har därmed politisk erfarenhet men räknas inte till sosseetablissemanget eller dras med några laster. Hon är högutbildad (professor i ekonomisk historia), nyanserad och vältalig.Lägg där till den gråe men saklige, organiserade och diplomatiske Sven-Erik Österberg som partisekreterare som också räknas till partivänstern och har god förankring i fackföreningsrörelsen, så har vi ett par som faktiskt skulle kunna lyfta socialdemokratin.

2010-11-14 @ 18:36:18
Postat av: scaber

Sven-Erik såg jag i några valdebatter, mannen är en ångvält när han väl får chansen.

Enligt press vann motståndaren, men eftersom ingen minns vem motståndaren var så spelar det mindre roll.Sven-Erik ser jag gärna på en topposition.Lena Sommestad.

Ja, hon har en gedigen bakgrund, inga skandaler, kan tala för sig.Kan se dem som ett bra par, oavsett vem som placerar sig överst.

2010-11-14 @ 18:58:21
Postat av: Nemokrati

Lena Sommestad och Sven-Erik Österberg de är säkert bra, men vad som är än viktigare är att Sverige går ut ur EU. Hela ekonomin i Europa står inför sitt totala sammanbrott och det är viktigt att vi ser till att inte hela svenska statskassan kastas ner i det svarta hål som eurozonen nu utgör, vi kommer nämligen inte att få en enda krona tillbaka. Därför är det viktigt att förhindra det innan beslut fattas om den "permanenta krisfonden" som Tyskland vill ha. För Tyskland vill ju nämligen att lånefesten fortsätter så att PIIGS-länderna fortsätter köpa upp den tyska exporten - på en kredit som medlemsländerna åläggs betala. Det handlar om tysk protektionism och skydd för en tysk högerregering som är på fallrepet. Sverige måste istället behålla varenda krona i landet och omedelbart införa valutarestriktioner om inte vi vill att landet faller ner i total misär. Fastighetsbubblan är på väg att spricka.

2010-11-14 @ 19:33:40
URL: http://komigenuva.wordpress.com
Postat av: R

Vilken underbar dag. Bye bye Mona...Jag hoppas att Nasim Malik tar över efter Mona. Då kommer de att tappa ännu flera väljare.

2010-11-14 @ 22:47:25
URL: http://enannandelavsmedby.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0