Projekt Liberaldemokraterna i Lund.

Igår på Gräddhyllan så möttes vi några personer och diskuterade Projekt Liberaldemokraterna.

Mycket intressant.
Inte bara att se att det faktiskt finns ett intresse för projektet utan att det för ovanlighetens skull byggs ett fullständigt partiprogram från grunden snarare än att det är klipp&klistra från andra partiers populistiska utspel eller enfråge/fokuspartier med en karismatisk ledare som det brukar handla om när nya partier skapas (Läs junilistan, PP, SD och Ny Demokrati).

Inget ont om Junilistan och PP, men den fokus man har på en eller ett fåtal frågor håller inte i längden för mig.Visst, Projekt Liberaldemokraterna har Alexander Bard i förgrunden, men det finns många intressanta (och kända) namn som står bredvid och vad jag fått veta finns det folk i bakgrunden som skulle få en del av er att tappa hakan.


Men ett urval av de som är offentliga med sitt stöd är:

Jens Odsvall
Amanda Brihed
Torbjörn Jerlerup
Michael Gajditza
Jan Rejdnell
Caspian Rehbinder
Calle Rehbinder.

Och nu även undertecknadAtt det är enormt intresse för projektet ser man när man snabbt googlar på ordet "liberaldemokraterna".
Tex Jardenberg unedited, Peace Love & Capitalism, Per Pettersson, Kulturbloggen, Lars Erick, och Signerat Kjellberg skriver om sitt intresse för projektet.


Vill ni veta mer om projektet, gå med i facebook-gruppen "Projekt Liberaldemokraterna" för att få kontakt med och läs mer om det på de olika bloggarna som börjar knyta sig till projektet.

Annars tycker jag svaret Alexander gav Kulturbloggen på frågan "Var på skalan ligger Liberaldemokraterna?" är ett utmärkt svar på varför även jag intresserat mig i, och nu engagerat mig i projektet.

-------

"Vi hatar skalor. Vi står för att vi är pragmatiska liberaler (socialliberaler) med en radikalt liberal rätts- och socialpolitik (livsstilsliberaler).
Liberaldemokraterna har bildats för att de fyra allianspartierna förvandlats till fyra moralkonservativa partier som vi inte kan stödja och för att Socialdemokraterna blivit ett konservativt intresseparti istället för att vara ett frihetligt parti för hela folket.

Liberaldemokraterna (L) vill ha en evidensbaserad politik och inte en politik grundad på löst tyckande och moralism mot det avvikande som är fallet idag från både Alliansen och S."

---------Hur långt kommer detta projekt att nå egentligen?
Tja, vi har nästan 4 år på oss att få reda på det.
2014 är det både Riksdags- och EU-parlamentsval.

Vi har gott om tid på oss.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Michael Gajditza

Hej! Glad att ha dig ombord officiellt och uppbloggat! Detta har potentialen att bli något riktigt bra men vi kommer att få jobba för det. Tror inte något parti gjort ett så tydligt avstamp ur så många olika miljöer samtidigt någon gång förut. Med dig inräknad så är medborgar/människorätten nu ännu bättre representerad t.ex. Välkommen! / Micke

2010-11-03 @ 09:57:52
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909
Postat av: Cattis

Intressant!

Det här ska jag kolla upp lite mer tror jag. Visste ju om existensen, men har aldrig fördjupat mej.Good luck!

2010-11-03 @ 10:19:31
URL: http://cattisb.wordpress.com/
Postat av: Calle Rehbinder

Du kan lägga till mig till listan också. Och det kommer fler.

2010-11-03 @ 11:37:07
URL: http://tantrikblog.wordpress.com/
Postat av: Jonas Enander

Kul att se att det händer i Lund också. Verkar väldigt spännande. Ska bli spännande när hemsidan kommer upp så man kan följa det.

2010-11-06 @ 15:11:04
URL: http://www.jonasenander.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0