Wälcåm to Sviiden, dä kountry of Filshäring.
Om (med betoning på om) killarna bakom Pirate Bay skulle bli frikända i antingen HD eller Europadomstolen, så skulle det potentiella skadeståndet bli astronomiskt.

Uträkningen är väl inte helt realistisk enligt mig, men fantasifulla
uträkningar är vad TPB-målet handlar om.

Från Svt-Debatt.

"Alla som jobbar med PR vet att uppmärksamhet ÄR pengar. De mest framgångsrika företagen är de som blir omtalade i media. Från Apple till Cheap Monday. Detsamma gäller inte bara företag. Lady Gaga är den mest omtalade artisten, och säljer flest skivor. Barak Obama är den mest omtalade politikern, och så vidare. Det är alltså inget kontroversiellt att påstå att uppmärksamhet i media är bra för Sverige.
[...]
Krasst ekonomiskt uttryckt innebär det att kungahuset ger Sverige ett överskott på några miljoner medan det i the Pirate Bays fall handlar om en dryg miljard. Detta utan att Sverige har betalat ett öre i apanage eller andra kostnader till de som i fredags dömdes till fängelse."
Vad gäller uträkning av skadeståndet rekommenderas en genomläsning av Jakob Heidbrinks inlägg - Skadeståndets storlek i TPB-målet.Fler om ämnet TPB:
Jerlerup, Johanna Nylander, SMK, Amanda Brihed, Farmor Gun, HAX, Caspian, Anna Troberg, Röda Malmö,
SvD,


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Stefan

I och med att kunskapen kring skillnader mellan fildelning och forum för fildelning är så små att även någon som vidarebefodrar en länk kan dömas så är sannolikheten liten för att de inte blir fällda i denna tidsanda som råder nu där lobbyn har satsat på att utbilda jurister så att det passar dem och ta de till sitt nätverk.

2010-11-28 @ 11:31:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0