Det finns alltid en historia som inte kommer fram i press (Osama är pappa till Amina och Ali)

Det har varit hårda skriverer i press om Amina och Alis pappa som avvek med sina barn.

Jag vill helst inte välja sida, för jag har inte hittat information om Amina och Ali's mamma, förutom det som står i press.


Men det är en helt ny bild som framträder när man läser bloggen "Var är Amina och Ali"
Att när mamman avvek med barnen så tog det 10 dagar innan Polisen tog mot en polisanmälan, att mammans advokat kände till att mamman skulle avvika, tillverkning av bevis och uttalanden som om de stämmer borde gå under ett menedsåtal, etc etc.


Det finns alltid en historia som inte blir berättad när press, socialtjänst och rättsväsende aktivt väljer sida.

Lika inför lagen borde gälla oavsett kön, hudfärg och religion.
Men i vårdnadstvister verkar godtycke gälla framför allt.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mannan

Ja, i en sådan situation finns det alltid två versioner, och liksom mannen är norm på arbetsmarknaden är kvinnan norm när det kommer till föräldraskap. Visst är det fel, och visst borde vi kommit längre än så i Sverige år 2010?Efter att en närstående och hennes barn fått skyddad identitet på grund av hot och (dokumenterat) våld som barnens far/bekantens f.d. make stått för, har jag hunnit reflektera en hel del ang. situationer som denna. Det finns ingen enkel lösning, och samhället kan i praktiken inte göra så mycket mer än att bistå med utredningar, stöd vid umgänge och i sista hand domstolsbeslut. Men facit, alltså en faktisk redogörelse för vad som varit, kan bara barnen ge och inte förrän de uppnått vuxen ålder och är självständiga i sin hållning till situationen. Tyvärr, men så illa är det. Och vi som står runt omkring kan inget annat göra än att se till barnens behov av skydd, i det fall någon av föräldrarna brister i sin föräldraförmåga. Det är svårt att avgöra vem som har rätt i en konflikt som den du nämner, men OM pappan nu är oskyldig och mannan är galen, kommer han ändå att få barnens kärlek i resten av sitt liv, oavsett vad som händer just nu... om det kan vara till någon tröst. Så helt förlorat är det inte för någon av föräldrarna, bara väldigt smärtsamt för alla inblandade parter. Framförallt för barnen. Tänk om deras behov kunde få gå först i alla lägen?

2010-10-13 @ 08:55:34
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Bunny

Han är ju inte så trovärdig med tanke på språket han använder när han hotar mig på min blogg...http://katidis.wordpress.com/2010/10/31/det-var-inte-jag-som-blev-efterlyst-sluta-kasta-sten-i-glashus-osama/Mvh

2010-11-01 @ 16:41:14
URL: http://katidis.wordpress.com/
Postat av: scaber nestor

Jag läser hela historier Bunny, inte bara de en part vill förmedla.Båda har stora trovärdighetsproblem och de som drabbas är barnen.Det bästa vore att barnen fick bo hos neutral part tills båda föräldrarna lärt sig att barnen inte är där för föräldrarnas skull.

2010-11-02 @ 05:44:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0