Blockpolitik Schmockpolitik och den autonoma vänsterns valarbete för SD.

Jag har sagt det förr och säger det gärna till den som vill lyssna.

Jag avskyr blockpolitik och uttrycket "regeringsduglighet" i synnerhet.
Skälet ser vi nu i form av två block som inte fick egen majoritet och ett insläppt missnöjes/främlingsfientligt parti i riksdagen.

Istället för en valkampanj där de olika partierna kampanjade för att bli så stora som möjligt, fick vi en otroligt ointressant debatt mellan två till snarlik identiska alternativ som båda i slutspurten gick ut med "rösta inte på dom".
Måste vara svensk politiks mest misslyckade kampanj....

SD har inte ens behövt ha en kampanj, de plockade populära delar av båda blockens politik, skyllande av allt ont på invandringspolitik och lät den autonoma vänstern bära fram dem under ljudet av vuvuzelor.
Om man vill hindra ett parti att nå makt måste det bemötas med argument, att hindra dem från att överhuvudtaget få komma till tals är kontraproduktivt och odemokratiskt.

Skrev detta på min FB och det får avsluta inlägget:


Grattis Sverige.
4 år med oförändrad FRA-lag, IPRED2 på ingång, Datalagringsdirektiv, ACTA-avtal etc etc.

Glöm inte att ni var förvarnade, men ni föredrog att blunda och hålla för öronen.

Det drabbar inte er personligen idag, men när det väl gör det finns ingen kvar som kan protesteraExpr, DN, AB, expr2, DN2, Expo.
SMK, Jerlerup, Svensson, Jinge.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Patrik Johansson

miljöpartiet har gjort ett mycket bra val. Att moderaterna anklagar miljöpartiet för SDs vågmästarroll är komiskt. Ska de rulla runt, spela död? Det vore en dödsdom mot partiet.Kristdemokraterna eller Folkpartiet kan ju hoppa över till de röd-gröna istället. Då får ju inte Sverigedemokraterna någon vågmästarroll heller.eller har moderaterna de partierna i koppel? Bihang? De partierna skulle ju annars ha ett utmärkt förhandlingsläge.Jag hatar blockpolitik!

2010-09-20 @ 09:27:00
Postat av: scaber nestor

De kan kapa Kd och bjuda in Mp istället, då får de majoriteten utan att vara beroende av ett extremparti.

2010-09-20 @ 13:39:22
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: bloglovinbyten-ja

Ett ord: Katastrofval!

2010-09-20 @ 23:00:38
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: kallor

Det var kontraproduktivt ja. Men att bemöta med sakargument hade knappas förbättrat läget. Verkligheten i Sverige är rena slagträet för "rasisterna" i SD. Har inte de etablerade partierna gång på gång erkänt hur de misslyckats med integrationspolitiken, men ge oss bara fyra år till så löser vi det? På de premisserna vill man inte föra debatt, och har man möjligheten att förhindra att motpartens åsikter får utrymme, när det till och med ses som det moraliskt rätta, är det ett högst förståeligt val. Det var en lose-lose situation och etablisemanget valde det som smakade minst bittert.Mmmmm... "regeringsduglighet".

2010-09-20 @ 23:23:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0