Idiotrubrikmakare på SvD.

Rubriken lyder:

"Rödgrön skatt på vikarier" vilket insinuerar att vikarier ska betala mer i skatt.
I verkligheten är det en avgift som företag som överutnyttjar vkarier ska betala.

Detta är en verklig "jobblinje".

Folk ska ha jobb, verkliga anställningar.
Inte tillfälliga konstruerade anställningsformer för att företag ska slippa ta ansvar.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Mats (FP)

"konstruktuerade"?2010-09-04 @ 15:46:34
Postat av: Fiery Spirited

Ummm...antag att företag har jobb för 20 personer. En person blir sjuk, föräldraledig eller något dylikt. Personen måste ersättas...antingen kan man ta in en person på vikariat där man tydligt säger "du får endast jobbet tillfälligt" eller så kan man ta in personen som tillsvidare anställd.Gör man det senare så kommer när ordinarie person kommer tillbaka företaget har 21 anställda och måste säga upp någon på grund av arbetsbrist. På grund av LAS måste man gå på anställningstid och den "fast anställde" blir av med jobbet.Om det kostar extra med vikarier så lönar det sig för företaget att skriva tillsvidare anställning fast det bara är ljug. Möjlighen kan man tänka att företaget drivs mot att ta in någon från en bemanningsföretag.Eftersom detta är den bästa arbetslinje som oppositionen kan prestera så är det upppenbart att opposition inte klarar att ens värna sina egna kärnmedlemmar. Tyvärr känner jag att jag behöver rösta Pirat, men jag lider verkligen över tanken att Ohly och oppositionen kan få möjlighet att kvadda ekonomin i vårt land.

2010-09-04 @ 15:52:51
Postat av: scaber nestor

@mats.

Originalmeningen hade ordet "konstruktion", sedan ändrade jag den men glömde kolla stavningen :)@Fiery

Överutnyttjande är en arbetsplats som i åratal flyttar vikarier mellan avdelningar för att slippa anställa dem.Ditt exempel är inte vad jag kallar att "utnyttja"

2010-09-04 @ 16:28:28
Postat av: essbeck

Det är inte ens ett förslag som rödgröna står för. Det är Vänsterns förslag att höja arbetsgivaravgiften för att de skall minska vikariaten.Förslag som diskuteras är sänkning av arbetsgivaravgiften för fastanställda eller att tidsbegränsa vikariaten.Syftet är att skapa ett styrmedel för att minska visstidsanställningarna i förmån för fastanställningar.Men det är viktigt att påpeka att det inte är en rödgrön överenskommelse att de skall höja arbetsgivaravgiften för visstidsanställningar. Det är vänsterpartiets förslag.

2010-09-05 @ 02:13:52
URL: http://essbeck.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0