Kasta sten i glashus, centern?

Via AFS hittar jag till Kuniri som konstaterar att centerpartiets ylande om de rödgrönas ändring i sitt manifest som "fuskmanifest" slog tillbaka ganska fort.


------------

"Valmanifest som förändras i det tysta går ju inte att lita på, menar de. Men samtidigt har de själva ändrat i sitt valmanifest den senaste månaden! Många ändringar är förstås betydelselösa – klantiga formuleringar har gjorts om till mindre dåliga sådana, och så vidare. Om detta finns inget att anmärka.

Men några ändringar är faktiskt tydligt betydelsebärande. Manifestet har alltså även ändrats 
till sitt sakliga innehåll. Här följer fyra sådana ändringar."I avsnitt 3.7 ändrades 
  • Det kan kombineras med frivilliga ungdomsavtal där ungdomar under 26 år kan undantas från turordningsreglerna.
Till 
  • Det kan kombineras med frivilliga ungdomsavtal där ungdomar under 26 år undantas från LAS under maximalt två år.

I 3.12 blev
  • När Sverige är på väg att bli Europas nya matland ökar möjligheterna för nya jobb i turistnäringen. Genom regionala kunskapscentra för småskalig livsmedelsproduktion kan en sådan utveckling underlättas.
istället
  • Vårt klimat ger oss också unika chanser till verka till framväxten av ekologisk odling. Vi vill underlätta och medverka till framväxten av regionala centrum för utveckling av livsmedel.
I 5.2 blev 
  • Centerpartiet vill behålla lagstiftningen om kommunala vetorätten vad gäller uranbrytning.
istället 
  • Centerpartiet slår vakt om den kommunala vetorätten vad gäller uranbrytning.
och i 5.6 blev

  • Sverige ska ha högsta ambition för naturvården. Det förverkligas genom en naturvårdspolitik som utvecklas underifrån i samarbete med brukare och lokala samhällen, byggd på att bruka utan att förbruka.
helt plötsligt 
  • Sverige ska ha en mycket hög ambition för naturvården. För att förverkliga en sådan naturvårdspolitik krävs ett arbete som utgår från brukare och lokala samhällen. Förhållningssättet bygger på devisen bruka utan att förbruka.

-------------


Inte första gången och säkert inte sista heller.
Jag drar mig till minnes centerpartiets försäkringar innan valet 2006 att de inte ville ha något att göra med Bodströmsamhället.
Man kan lugnt säga att där har vi en enorm skillnad på ett manifest före och efter valet, vilket är långt mer ohederligt.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Det är dock lite skillnad på "ändringar" och "ändringar" Albin har förklaringen på sin blogg:http://albinringbroman.blogspot.com/2010/09/oppositionens-fuskmanifest.html?showComment=1284126821750#c607804499034225121Lev väl!

2010-09-11 @ 10:24:56
URL: http://lakonism.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0