Vad pysslar den gamla Baseboll-ligans medlemmar med idag tro? En moderat riksdagsman, En sparkad SL-chef och en dömd för mord på sin fru.

För de som inte vet/kommer ihåg Baseboll-ligan så kallades de även "batongligan" så var det en grupp högerextrema poliser som under 80-talet körde ut missbrukare, prostituerade och hemlösa i piketen och spöade skitetn ur dom.

Ingen av dem blev straffad för det, men flera gick upp ett snäpp och blev misstänkta i det sk "Polis-spåret" i Palmemordet.


Men så här har det gått (Lista från Per Kvist).

Anti Avsan Idag moderat riksdagsman, finns omtalad i boken "Fallet Anti Avsan" ISBN 9163327112 misstänkt statsministermördare och den s.k. "Dekorimamannen".
 

Thomas Piltz har vid två tillfällen varit närvarande när den gripne mördats. Han har medverkat i flera gripanden med dödlig utgång, även inblandad i rasistorganisationer samt turerna kring Palme mordet.


Björn Glansk
 driver tidningen Big Twin och är i HD kretsar.


Lars Mårtensson
 stationsbefäl i Sjöbo fortfarande aktiv inom rasist kretsar.


Alf Jakobsson
 arbetar som polis i Kalmar.


Dick Malmlund
 egenföretagare säkerhetsbranschen.


Håkan Wall
 arbetar som polis i Stockholm.


Kjell Hultman
 sparkad från polisen arbetade sedan på SL där han fortsatte sin kriminella bana som SL-chef blev sparkad och åtalad.


Leif Tell
 arbetar som Polis i Stockholm


Lennart Matzols
 arbetar som polis i Dalararna.


Michael Lund
 sparkades som polis skrev sedan en bok om att Basebolligan har nu bildat en förening mot rasism. Han har även skrivit en
bok som handlar om tiden i ligan samt blivit uttalad antirasist.


Per Jörlin
 sparkades från polisen dömdes sedan för mord på sin fru.


Per Ågren
 arbetar som polis i Västmanland


Peter Sundkvist
 arbetar som polis i Stockholm.


Staffan Jönsson
 arbetar som polis Östersund.


Stefan Rådman
 arbetar som polis i Stockholm.


Stefan Svensson
 misstänkt och utreds i Palme mordet.


Sten Warmland
 arbetar på Rikskrim.


Sten-Åke Wranding
 arbetar som Polis i Stockholm.


Thomas Ekesäter
 inblandat kring turerna i mordet på Olof Palme som misstänkt.

Ulf Dernhagen
 arbetar på rikspolisstyrelsen som utvecklare.


Källor:
SvT.
SR (nedladdningsbar)

(om nån av de nämnda på listan känner sig felaktigt utpekade eller inte känner igen sig i beskrivningen är det bara att höra av sig, [email protected])

Jag skriver om det här för jag tycker det är hyckleri och inkonsekvens att vissa politiker åker ut på arslet för skitsaker medan folk som borde sitta inne på livstid idag sitter som ansvariga över utbildning av nya poliser och i riksdagsutskott.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: larserick

Dick Malmlund, är det inte han som figurerar i teve ibland när någon säkerhetsansvarig för Svensk Handel (el likn?) uttalar sig. T ex betr kontokortssäkerhet.

Jag vet inte. Men tycker mig känna igen namnet, och bilden verkar bekant också.

Vem vet?

2010-09-09 @ 10:09:23
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: larserick

PS. Hittade bl a detta på nätet. Ingen aning om hur sant el relevant det är. Ngn borde förstås gräva vidare.

"”BASEBALLIGAN” var en brutal grupp inom Polisen i Stockholm under 80talet som misshandlade medborgare på Stockholms gator . Konsekvenserna av deras kriminella beteende blev att många av dessa blev förflyttade eller fick sparken från polisen. Flera av namnen på dessa personer som medverkade i våldet mot medborgarna är kända av media och almenheten. Men en del medlemmar ur ligan har inte framkommit tydligt. Vissa av dessa kriminella är kvar hos Polisen och en del har startat egna bolag inom bevaknings branschen. Rykten säger att en person vid namn Dick Malmlund skulle varit medlem i ”BASEBALLIGAN” i dag arbetar han som privat konsult inom säkerhets branschen. Dick Malmlund arbetade under slutet av 80talet som polis i 5 år av någon anledning slutade han abrupt och fick arbete på HM under en tid och senare på intresseorganisationen svensk handel. Jag undrar om det är några eller någon som har information kring detta ryckte. http://www.sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/artikel.asp?ProgramID=2519&Artikel=834559 Här kan ni som är intresserade lyssna på historien om ligan. Ni som har information kring detta kan Emaila mig. [email protected]Webbplats: http://www.svenskhandel.se "

2010-09-09 @ 10:16:47
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: JHSv70

F.d. DN-journalisten Sven Anér, Uppsala, har polisanmält den moderata riksdagsmannen Anti Avsan, utpekat honom som Dekorimamannen och som Palmes mördare. Hur Anér än anstränger sig händer inte ett skvatt. Anér har därför självt polisanmält sig för förtal av Avsan, men inget händer i alla fall. Något är ruttet i gamla Sverige ....

2010-09-09 @ 12:11:09
Postat av: Stella

Skitsnygg blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2012-03-17 @ 20:39:15
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0