Våldtäkt, inte våldtäkt och våldtäkt igen. (Julian Assange och den spruckna kondomen)

Jaha, nu tar cirkusen fart igen.
Det som var en våldtäkt, sen inte var det blev nu helt plötsligt våldtäkt igen.


Hur är det med kvalitén på våra åklagare egentligen?
Och allt på grund av en sprucken kondom.


För ingen kan med någon som helst trovärdighet påstå att all denna mediebevakning inte har påverkat fallet.Varghjärta, HAX.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Klas-Arne

Vilka j-vla clowner till åklagare.

2010-09-01 @ 11:58:25
Postat av: Tejpad

Det gäller att inte ge sig! Förr eller senare skall det nog gå att få ut både Assange och Wikileaks ur landet! ;)

2010-09-01 @ 12:09:31
URL: http://www.tejpad.se/
Postat av: Erik Laakso

Citerar Scaber Nestor: "Och allt på grund av en sprucken kondom."Rationaliserar du inte väl häftigt nu? Vet du detaljerna i förundersökningen? Vad har du för intressen i att lägga skuld på den som eventuellt är ett brottsoffer? Om du har kommit överens med en sexuell partner att använda kondom under hela samlaget och motparten väljer att bryta mot det avtalet, skulle inte du känna dig jävligt kränkt då? Och kanske oroad för sjukdomar och graviditet? Var går gränsen för ett övergrepp? Har du alls funderat på de sakerna innan du rationaliserar hur de två kvinnorna upplevde sina sexuella relationer med Assange?Ursäkta om jag tycker det är för jävligt med alla hånfulla kommentarer kring den här frågan från folk som borde veta bättre, inte minst när de är medlemmar i ett människorättsnätverk.

2010-09-01 @ 13:01:57
URL: http://eriklaakso.voltaire.se
Postat av: scaber nestor

Följ länken Laakso.Det är anmälaren själv som hävdat att Assange har haft sönder en kondom med flit.Det är det vi alla har att gå efter, utsagor som citerats ur förundersökningen och från anmälarna själva.Min hånfullhet är mot åklagarmyndigheten, något som jag som medborgarrättsaktivist aldrig kommer att hålla käften om, hur många (eller vem) som än vill.

2010-09-01 @ 13:10:11
Postat av: Erik Laakso

Just det, en medvetet sönderriven kondom, inte en sprucken kondom. Ingen olycka utan ett uppsåtligt agerande. Är det ett övergrepp om man först kommit överens om att kondom ska användas och sedan ta sönder kondomen och fortsätta utan? Kvinnorna verkar tycka det och åklagaren anser att det bör prövas i rätten.

Tyder inte det på kvalitet på åklagaren egentligen? Vore det bättre med en åklagarmyndighet som inte intresserar sig för människors upplevelse av att ha blivit utsatta för brott/kränkning/övergrepp? Hur får du ihop det med medborgarrätt?

2010-09-01 @ 13:23:36
URL: http://eriklaakso.voltaire.se
Postat av: scaber nestor

Vem är det som drar slutsatser nu Laakso?Det är fortfarande bara ett påstående att kondomen var medvetet sönderriven.Du ställde frågan för några minuter sedan om jag kände till detaljerna i förundersökningen och sedan spekulerar du själv vilt?Medborgarrätt och rättssäkerhet går hand i hand.

Att inte förundras över hur första åklagaren kan ta beslut om häktning på sannolika skäl innan ens inledande förhör har skett, sedan när förhör väl skett så tar chefsåktagare beslut att inget brott skett alls i ett fall och möjligen ofredande i det andra fallet.

Och till sist träder ytterligare en åklagare in och uppgraderar båda händelserna, utan att ha mer på fötterna än den som valde att fria helt.Vi vet inte vad som skett mellan Assange och kvinnorna, förutom att ingen av kvinnorna inledningsvis ville anmäla Assange för någonting.2010-09-01 @ 13:37:09
Postat av: Erik Laakso

Men du, då föreslår jag att vi låter åklagarmyndigheten göra sin förundersökning i lugn och ro och om de kommer fram till att det håller att väcka åtal på så får rätten döma i lugn och ro och så avhåller kan alla vi andra försöka avhålla oss från spekulationer om att de inte klarar sitt jobb. Vore inte det att främja medborgarrätten och rättsäkerheten för alla parter?

2010-09-01 @ 13:42:19
URL: http://eriklaakso.voltaire.se
Postat av: scaber nestor

Den tröskeln har nog hoppats över redan.

När 3 åklagare kommer fram till 3 olika saker inom loppet av några dagar så ska det vara full bevakning ända fram tills dom faller.Däremot ser jag hellre en diskussion om Stockholmspolisens fullkomligen brutala oförmåga att hålla käften.För det är på tok för ofta som de hänger på luren till kvällspressen för att avslöja snaskiga förundersökningsdetaljer.

2010-09-01 @ 13:47:25
Postat av: Erik Laakso

Bara att benämna det som fallet med "den spruckna kondomen" gör att trovärdigheten som "bevakare" faller fullständigt enligt min uppfattning.

Att du sedan har rätt i hur stockholmspolisen agerar gör inte det första felet mindre.

2010-09-01 @ 13:56:54
URL: http://eriklaakso.voltaire.se
Postat av: Jane

Hur är det här med gynnande beslut (som i annan förvaltningsrätt vanligtvis inte kan tas tillbaka), <i>får</i> en myndighet meddela att ett åtal släpps och sedan ta upp samma åtal på samma uppgifter igen?

2010-09-01 @ 14:12:57
Postat av: ExSwede2

Nu börjar den infekterade Laakso igen. Sprucket kådis? Inget våld förekom. Ena kvinnan gick ut, köpte frukost till honom efteråt, sedan ordnade hans seminarium Våldtäkt innehåller ordet 'våld'. Det förekom inget våld har kvinnorna själva sagt. Krya på dig.

2010-09-01 @ 21:37:43
Postat av: Gix

Det är så pinsamt dåligt allting. Hela övriga världen bara pekar på det svenska "rättsväsendet" och fnissar. Eller skrattar. Ingen kommer ju riktigt ta Sverige seriöst längre känns det som.

2010-09-02 @ 09:07:46
Postat av: Cathrin

Hur kommer det sig att ingen analyserat de "våldagnas" trovärdighet? Hela världen vem vet det är. Peter Weiderud, ordföranden i Broderskapsrörelsen säger att Anna Ardin är det ena offret för manschauvinisten Julian Assange. Den andra kvinnan är ingen mindre än dotter till Peter Weiderud.

2010-12-10 @ 12:08:48
URL: http://vansterhavet.blogg.se/
Postat av: Tyra

Schysst design du har på din sida. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!

2012-03-18 @ 20:20:22
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0