Åh halledudane då. Uttråkad är tydligen nya jobbdiagnosen *sigh*.

I ett samhälle där folk har förslitningsskador efter att haft repetativa arbetsuppgifter, trasig rygg på grund av tunga lyft, hjärtbesvär, lungbesvär etc etc.

Vad ägnar sig då forskarvärlden åt?
Jo, de vill få "uttråkad" som diagnos.
Halledudane då, stackars lilla understimulerade mespropp.


Om någon av mina medlemmar på jobbet (jag är fackligt förtroendevald) skulle komma fram till mig och hävda denna diagnos så hade en vanligtvis förstående röst och lyssnande öra ersatts med ett stycke fot i arslet.

Jeezus, folk dör i malaria i miljoner varje år, men i EU finansierar vi forkare att hålla på med sån här skit.



Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Den rabiata orakade flat-feministen Fanny

Jag kan förvisso tycka att det är rätt och riktigt. Givetvis är det bättre att vara uttråkad än att dö i malaria, men uttråkningen som många känner är ett problem. Folk blir trötta och oengagerade och framförallt olyckliga. Sen tycker jag inte att det förtjänar en egen diagnos, men uttråkning är indeed ett samhällsproblem.

2011-04-09 @ 08:21:40
URL: http://arsinoe.se
Postat av: Björn Johnson

Det där är väl inte så konstigt. Liknande resultat finns sedan länge, t.ex. inom den välkända krav-kontroll-modellen, som visat att jobb med höga krav men låg kontroll, t.ex. löpande band-jobb, är förknippade med högre risk för ohälsa.



Det du studsar inför är förmodligen att det skulle vara en "diagnos" att bli uttråkad på jobbet. Nu framgår det inte av artikeln vad termen diagnos kommer från, men i den gamla diagnosmanualen DSM IV (som i dagarna är på väg att ersättas av version V) finns ett antal s.k. Z-diagnoser.



Z-diagnoserna är inte sjukdomstillstånd eller funktionsnedsättningar, utan just riskfaktorer, som ökar risken för sjukdom.

2011-04-10 @ 17:28:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0