Polis tankar ner innehåll i smartphones under rutinkontroller.

Idag är det realitet i Michigan USA att polis söker igenom telefoner under trafikkontroller.

Rapporter om en 2 meter lång folkpartist som onanerat friskt efter denna nyhet har kommit från riksdagshuset.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anders Troberg

Tja, i Sverige så kopplar Bilprovningen upp sig mot bilens dator och tankar ur diverse uppgifter ur den, även uppgifter som inte berör besiktningen (tex fick jag reda på att min bil hade larmat om att batteriet varit strömlöst).Det låter kanske inte så illa, men betänk att det är mer och mer som går in i bilens dator. Bilar kommer snart att ha GPS-navigator som standard, de kommer att ha ordentliga mediacenter istället för "bilstereo", integrerad mobiltelefon och så vidare.Hur kan man då som medborgare lita på att de inte tankar ur att tex Alf Svensson efter att ha ringt en hallick navigerat till Malmskillnadsgatan medan han tittat på filmen 'Råknull i svinstian'? (antagligen fiktivt exempel)Vad som gör situationen ännu värre är att den ännu är få biltillverkare som kör med öppen källkod i datorboxarna. Det påverkar ägarens möjlighet till insyn och förbättring mycket negativt.Vi borde kräva ett stopp för snokandet i alla privata datorer om det inte föreligger en husrannsakan, och vi borde kräva att biltillverkarna släpper sina datorboxars programvaror under GPL.

2011-04-20 @ 13:53:37
URL: http://nordicbattlegroup.org
Postat av: scaber nestor

+1

2011-04-20 @ 14:41:20
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: smen

Enligt den där runkpellens resonemang så måste ju härmed polisen i Michigan vara den personliga integritetens främsta försvarare.

2011-04-21 @ 22:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0