Vårdförbundet sluter ett nollsummeavtal med SKL, frångår principen med ett centralt avtal i botten.

Jag är kluven till om detta är bra eller ej.


Jag är glad för de arbetsplatser där det är konkurrens om kompetent personal, för där kan de förhandla upp lönen rejält.
Men det innebär också att på platser där det råder hög arbetslöshet att de troligen får nöja sig med rena skämt till avtal.

Detta är dock troligen bäst i det långa loppet, för då får folk större incitament att flytta dit jobb finns och även då kunna förhandla upp lönerna under hotet om massflytt.


Problemet som alltid uppstår är ju dock, om vi ska ha n levande landsbygd så måste det finnas incitament för folk att bo kvar och företag att etablera sig, som tex lägre skatt?
Men hur ska kommunerna kunna ta ut såväl lägre skatt som att hålla sina institutioner vid liv utan att öka på kommunens skuldberg?


Jag tror inte att de ekonomiska frizoner som det språkas om är rätt väg att gå, eller rättare sagt så är jag övertygad om att det är helt jävla fel väg att gå.
VI SKA INTE GÖRA SKILLNAD MELLAN MÄNNISKOR, vare sig kön, ålder eller etnicitet ska ha ett skit med saken att göra.

Personligen tror jag att anonymiserade ansökningshandlingar inom det offentliga är en väg att gå, så smygrasistiska och kvinnoföraktande mellanchefer inte har möjligheten att diskriminera ut kompetent personel.
När det visar sig fungera är det bara för näringslivet att ta efter, annars snor det offentliga alla de underbara resurserna som inte kommit fram än :)


Vad gäller skatter tror jag att LibDem's PSML-modell kommer att bli det som går vinnande ur striden mellan den och de socialistiskt- och borgerligt konservativa vägarna med panikåtgärder och efterkonstruktioner.

På tal om det är det Pub Liberal den 13 april och temat är just Platt Skatt och Medborgarlön.

Fler om Vårdavtalet, frizoner och PSML.
Kjellberg, Svensson, Ransgård, HD, Jerlerup, Friskriften, Newsmill.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0