Det neokonservativa Folkpartiet avklätt av Liberaldemokraterna.

Camilla Lindberg, Alexander Bard och Jan Rejdnell på SvT-debatt: Fejkliberalerna måste granskas!
I första styckena kläs Folkpartiet av effektivt och visar att kvar i partiet finns det i stort sett bara neokonservativa moralkärringar.
Det får ni läsa där.

Men jag återger avslutningen., den visar hur ett samhälle ska byggas upp.-----------------------

Som liberaler säger vi nej till olika typer av morallagstiftning och lagar som grundas på olika särintressens önskningar och behov.
Vad du gör med ditt liv, din kropp, dina medmänniskor och din tillvaro, skall du vara fri att själv besluta så länge dina beslut inte innebär skada för någon annan. Det är inte politiken som ska besluta om eller skapa din vardag.
Idag har politikerna alltför mycket att bestämma om över våra liv – de skapar allt fler lagar utan att avskaffa gamla.

I ett liberalt samhälle skapar vi visioner och modeller för hur man:


  • * tar hand om hemlösa genom att ge dem en bostad först.
  • * skapar en bostadspolitik som ger unga bostäder istället för enorma skuldsättningar.
  • * en företagarpolitik som inte ensidigt gynnar storföretag när det är småföretagen som är ryggraden i ekonomin.
  • * inför en författningsdomstol som granskar alla lagförslag så att de inte strider mot individens integritet, vår grundlag eller olika internationella konventioner.
  • * skapar ett skattesystem som bygger på platt skatt och garanterar varje medborgare ett grundskydd med ekonomisk ersättning istället för individuella socialbidrag.
  • * där staten i första hand tar huvudansvaret för vård och utbildning istället för att kleta ut ansvaret på olika huvudmän.
  • * där rättspolitiken utgår från skademinimering istället för strafftänkande och repressivitet som bevisligen skapar mer våld och brott i samhället.
  • * istället för ”hårdare tag” mot invandrare och genast ”ta om hand ” med olika bidrag för olika områden – ger varje invandrad individ en summa pengar där man själv skaffar sig bostad, kläder och ett jobb. Där man ser resurserna i varje individ.
  • * där staten är rädd för individen istället för att individen skall vara rädd för staten.


Vi som liberaler styrs inte enbart av våra värderingar utan också av viljan att skapa en liberal vision som kan fängsla en ny generation.


När viljan och drivkraften att förändra samhället förbytts i en alltmer förvaltande roll och där regeringsmakten i sig blir viktigare än politikens innehåll, försvinner ideologierna och varför man egentligen kom in i politiken.

Då är det dags att granska alla de som kallar sig för liberaler.
Läs mer på Liberaldemokraternas hemsida.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Daniel

Det är lustigt att alla som kallar sig liberaler alltid tillslut hamnar med en militär i toppen, inkl. liberala internationalen.

2011-02-02 @ 09:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0