Gnäll från Sveriges Radio.

Vice VD och VD för Sveriges Radio gnäller i DN om regeringens vilja att skära ner på bidraget till SR.
7 miljarder om året i avgifter har SR att röra sig med, plus sponsring som jag inte vet om på 40 miljoner som ej ingår i dessa sju miljarder Sveriges Radio Svensk Public Service har till sitt förfogande för att driva 2 TV-kanaler, Utbildningsradion och ett antal radiokanaler.


Idag finns det två rikstäckande kanaler, SVT1 och Kanal2 samt UR (Utbildningsradion) sedan har du svt24, barnkanalen, kunskapskanalen, svt world och svt HD(både ettan och tvåan).

Det bör räcka med en rikstäckande kanal, svt world för våra utlandssvenskar och möjligtvis kunskapskanalen.
Barnprogram kan integreras i de vanliga sändningarna i den enda rikstäckande kanalen, en separat kanal är bara löjligt.Går vi in på Radio så har vi tre rikstäckande radiokanaler och P4 som sänder lokalt genom 25 kanaler samt ytterligare ett dussin specialkanaler.

Här kan man kapa två rikstäckande kanaler direkt, dvs behålla en samt P4's 25 lokalkanaler.
Specialkanalerna får plats i den kvarvarande och kan portioneras ut i utbudet på de olika lokalkanalerna.


Detta borde ge en besparing motsvarande åtminstone 3,5-4 miljarder som kan användas till annat.Jag är för Public Service, grundläggande nyhetsrapportering och inköp av smal produktion som de kommersiella kanalerna inte tar in ska få plats i dagens samhälle.
Men inte genom den koloss SR är idag.


För övrigt anser jag att detta ska bekostas via skattsedeln, inte genom TV-licens.
så blir vi av med lite onödig byråkrati också.


(tack för informationen i kommentarsfältet)


Uppdatering.
Nu vill svt's Eva Hamilton dra in TV-licens från alla internetanvändare....

Som ovan.
Om något ska göras med Public Service så är det INTE att ge cementblocket mer pengar.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Dennis Nilsson

Vad bra då. Då vet SR/SVT/UR-ledningarna vad de har att rätta sig efter. Det är politbyråns direktiv som gäller. Är man "Husbondens Röst" så är man. Tror SR/SVT/UR att man tillhör den tredje statsmakten så tror man fel.(OBS IRONI)Intressant att känna till i detta sammanhang är att en del av det vi betalar för TV-licensen går raka vägen in i statskassan och inte till SR/SVT/UR.I övrigt skulle det gagna yttrandefriheten ifall vi hade fler företag/organisationer som kunde sända public service än just SR/SVT/UR. Politbyråns direktiv skulle tillika vara svårare att implementera.Dessutom, konkurrens om public service-pengarna skulle skaka om SR/SVT/UR. Tänk bara hur många hur många hundratals miljoner som slösats bort på DAB-tekniken.

2011-02-19 @ 18:47:23
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: Johan Lj

Räkna exemplen ovan är felaktiga. Sveriges Radio har ca 2,1 miljard till sitt förfogande. 7 miljarder är den totala summan de tre public service företagen har till sitt förfogande.Fakta i texten ovan är felaktiga. Sveriges Radio driver inga tv-kanaler. Sveriges Radio, SVT och UR är tre stycken olika aktiebolag.Den sponsring SVT tar in är ca 40 miljoner kronor per år.

2011-02-21 @ 13:32:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0