Mellanösterns diktaturer mördar frihetskämpar med svensk hjälp.

För de som inte känner till det så säljer Sverige teknisk utrustning till Libyen för att övervaka politisk opposition, liksom till Saudi-Arabien (och troligen till fler diktaturer i regionen).


Från tidigare inlägg om övervakningsexporten:

-------------------------

"Mikael Nilsson har snappat upp att Sverige säljer övervaknings- och signalspaningsutrustning till Saudi Arabien och har gjort så sedan 2005 då dåvarande försvarsminister Leni Björklund skrev under avtalet.
Ett avtal som nu blivit förnyat av Sten Tolgfors."


-------------
Från Alliansfritt Sverige 3/2-2010.

"Sveriges Television kommer ikväll att avslöja att det statligt helägda "Rymdbolaget" försöker sälja ett system för flygburen övervakning till de libyska myndigheterna. Systemet ska användas för att övervaka flyktingar i den nordafrikanska diktaturen, som sedan revolutionen 1969 är kontrollerat av diktatorn Muammar al-Khadaffi.

SVT avslöjar också att handelsminister Ewa Björling (m) aktivt stödjer affären, och har hjälpt till med marknadsföringen mellan bolaget och diktaturen.

Enligt FN:s flyktingorgan kommer de infångade flyktingarna bli inspärrade på obestämd tid under mycket svåra förhållanden, helt i strid med internationell rätt."


----------------------


Så varje dödad frihetskämpe i mellanöstern är blod på våra händer, för vi låter det aktivt ske genom denna export.


Expr, AB, Svd, SvD2,

Fler som skriver om frihetskampen i mellanöstern:
Martin Moberg, Peter Soilander, Alltid Rött, Gunnar Hökmark,


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: frekar06

Det är skrämmande och direkt skandalöst att Sverige agerar så här. Al Jazeera rapporterar dessutom ikväll om att libyska säkerhetsstyrkor (krypskyttar) har dödat 15 personer vid en begravning av de som dog vid den senaste massakern.

2011-02-19 @ 20:00:34
URL: http://blogg.aftonbladet.se/frekar06
Postat av: Exxoff

Ledsen för sen kommentar, jag har varit borta i helgen och håller på att läsa i kapp. ;)Jag håller inte med, jag tycker i det här fallet att vi är att jämställa med en "mere conduit". Det är inte upp till oss att bestämma vilka som är OK att sälja till och inte.Vi ska inte sälja till länder som ligger i krig (men vi säljer fortfarande till USA...), OK, men att säja att det är OK att sälja den här typen av produkter till Finland men inte Libyen är ett mått på att det inte finns någon princip bakom, endast subjektiva åsikter./ X

2011-02-22 @ 12:08:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0