Hanif Bali (M) hotar ungmoderater med uteslutning om de stöttar fel sorts namninsamlingar.

Från Liberaldemokraternas hemsida.

--------------------

"Riksdagsman Hanif Bali hotar ungmoderaterna i MUF med uteslutning om de skriver på Liberaldemokraternas namninsamling.

Enligt vallagen måste man samla 1500 namn på personer som stöder vår rätt att registrera oss som parti. Stämmer det att Moderaterna kan utesluta folk som skriver på för L?

Bryter i så fall Moderaternas partistadga mot vallagen? Har partier överhuvudtaget rätt att hota människor med uteslutning för att dessa anser att alla ska få rösta på vad helst de vill?

Hanif Bali hänvisar till mom 7, i kapitlet för medlemskap i stadgarna för MUF.

Detta har väckt stor förvåning hos en del liberala, och liberaldemokratiska twittrare. Ledamoten i CUF:s styrelse LiberLeo stödde Liberaldemoktraternas rätt och sa att C och CUF tillåter det Hanif Bali sa att M och MUF inte tillåter: dvs att man stöder demokratin.

 

Torbjörn Jerlerup från L påpekade det absurda i att Hanif inte verkade veta att det är en skillnad mellan att stödja rätten att registrera ett parti, och att stödja PARTIET med partiets idéer och mål.

 

Hanif Bali försökte säga att man måste ha sådana här lagar för att förhindra att medlemmar i ett parti stöder nazister som Svenskarnas Parti eller Nationaldemokraterna... eller Liberaldemokraterna.

 

 

Jag sa att det där var upp till var och en att bestämma om de vill skriva på för att Svenskarnas Parti ska kunna registrera sig hos valmyndigheten. Det är inte samma sak som att arbeta för dem, eller stödja dem. Man stöder bara deras rätt att ställa upp i val ju! Det är helt tillåtet att göra det inom L. För vi gillar demokrati och frihet. Sen är det upp till var och en om man vill skriva på eller inte. jag skulle inte personligen skriva på för ett nazistparti. Hoppas det inte stämmer att Moderaterna och Muf förbjuder folks rätt att stödja ett liberalt partis rätt att bildas. Om det är så är det bedrövligt. Socialister från Socialistiska rättvisepartiet har skrivit på. Björn Söder från Sd har skrivit på och till och med glatt twittrat om det.

Att Hanif Bali i många avseenden är mindre liberal än Socialistiska rättvisepartiet
(tror det avses Rättvisepartiet Socialisterna...scaber's anmärkning) och Sverigedemokraterna vet vi redan sen länge, trots att han skriver att han "älskar frihet" på sin twitterpresentation. Frågan är om Moderaterna och Muf också är mindre liberala än Rättvisepartiet och Sd i denna fråga? Det tror jag inte, för det vore sorgligt!

Skriv på du också. Klicka här!

/Torbjörn Jerlerup (L)"


Fler som skriver om Hanif Bali's demokratiunderskott.
Per Pettersson
.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Nicklas Eriksson

En liten rättelse bara: De heter Rättvisepartiet Socialisterna. Och visst, de är ett sekteristiskt gäng men vad deras antidemokrati skulle bestå i ser jag inte riktigt?

2011-07-12 @ 18:52:08
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Sorry, my bad. Läste fel. Det var liberalism som avsågs, jag såg fel.

2011-07-12 @ 18:52:57
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

Hej, tack för rättelsen.

2011-07-12 @ 19:39:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0