Reinfeldts svar på #Utöyaterroristens handlingar - mer FRA, mer DLD, Mer övervakning.

Reinfeldts artikel i Svenska Dagbladet börjar konstigt, innehållet ser kopierat ut samt hans svar på #Utöyaterroristens handlingar påstår han vara mer frihet och mer demokrati men hans exempel tyder på motssatsen.

Början
- "Ett brott mot oss alla" är visserligen den rubrik SvD har valt, men det var inte riktat mot oss alla, det var riktat mot Norska Arbeiderpartiet och dess ungomsförbund.
Att vi alla har ett ansvar att fortsätta arbeta politiskt är en sak, men handlingen var riktad.

Sen har vi innehållet som låter tjusigt, men är mer eller mindre utplockat ur Jens Stoltenbergs tal.
Förutom de delar som någon flikat i för att få det att låta annorlunda, problemet är att det bara låter dumt.

"Terrordådet i Norge var ett uttryck för det blinda hatet."

Nej, Breivik är mycket, men något blint hat var det inte frågan om. Som redan avhandlats så var det väldigt riktat.


Och avslutningsvis har vi hur Reinfeldt víll bemöta detta nya hot.

"Under ledning av justitieminister Beatrice Ask ser vi nu också över lagstiftningen kring vapeninnehav och ämnen som kan användas för framställning av sprängmedel. Detta som ett steg för att minska förekomsten av vapen i det svenska samhället. Vi fortsätter därtill vårt internationella samarbete mot extremism och terrorism. Allt detta för att kunna förebygga, möta och bekämpa terrorism samt extremism."


Vilket också kan utläsas som:
PANIIIK !
För det är samma jävla ineffektiva medel som ska fortsätta användas, mer FRA, mer DLD, mer Swift, mer kontroll, mer övervakning.Snälla Norge!
Kan vi få Stoltenberg som statsminister i Sverige också?
För den vi har är lite för lik George W. Bush för min smak.


Fler:
Svensson,

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Petter Ericson

Hur är en översyn av vapenlagstiftningen ett rop på mer DLD/FRA osv.?Om det är en åtgärd som är effektiv så är det väl att se över vilka som får ha automatvapen, och hur. Med en älgstudsare hade det nog gått åtminstone långsammare att ha ihjäl fullt så många.Vad gäller ämnen som går att fixa sprängämnen av så är det väl svårare att kontrollera, men en översyn är inte orimlig.Vad som skulle varit orimligt hade varit att just efterlysa fler övervakningskameror, mer censur och övervakning av internet med mera. Det enda som går att tolka som ett anrop efter dylikt är delar av det näst sista stycket, där Reinfeld pratar om "Ett starkt rättsväsende med resurser och verktyg att skydda oss från brottslighet, våld eller terror behövs i ett öppet och fritt samhälle", men det är knappast uppenbart att det är det som åsyftas.Mycket kan man belasta Reinfeld för, men den här artikeln var mest en radda floskler, utan något uppenbart ont uppsåt eller panikartat rop på "trygghet".Off Topic: Tack för att du skriver bra och viktigt, även om jag inte alltid håller med. ;)

2011-07-29 @ 17:59:09
Postat av: scaber nestor

Jag är lite cynisk vad gäller Reinfeldt.

För inget i den politik som förts på området tyder på att det är något annat än övervakning som avses.

2011-07-30 @ 16:58:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0