Sveriges Radio's "sexexpert" Robert Jacobson ser inte skillnad på Manga och Hentai..

http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=3194769&t=694
ca 11:20 in i inslaget.

Frågan som "sexexperten" får är om det är normalt att onanera till manga.

Och lyssna riktigt noga på vad idioten svarar.
Tänk efter på att frågan gällde "manga", inget specifikt, inget uttalat, bara manga.

Först tar han antagandet att det frågeställaren onanerar till är tecknade filmer eller bilder på ej könsmogna figurer något som inte framkommer av frågan.

Rådet personen får är att söka professionell hjälp, för manga är skadligt och varje bild på en påstått underårig tecknad figur är att jämställa med ett riktigt övergrepp.


Robert Jacobsson.
Seriöst.

1. Tecknad sexuellt framställd manga kallas Hentai (Manga och Hentai är inte samma sak, ärthjärna) och där är i närmaste allt tecknat som "vuxet".
Men du hittar även ödlor, rymdmonster, tentakler och allt som fantasi kan tillverka.

2. Om det nu skulle vara Lolicon så är det fortfarande EN SERIEFIGUR.
Jag betvivlar att du hade gett samma råd om personen sagt att den onanerar till tecknad porr (fnaskungen, lucky prick, snowwhore).

I korthet.
Sluta dra ut argument ur röven.


Fram tills dess, så här ser man skillnad på manga och hentai:

Manga - i form av Sailor Moon som gick på svensk TV som barnprogram.
Hentai - i form av en av de första bilderna som dök upp på google på en sökning.Och bara för att illustrera så handlar all hentai inte om nakna flickor/kvinnor.
Läs mer på Liberaldemokraternas hemsida.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Staffan

För att vara djävulens advokat en stund... jag skulle nog inte hålla med om att manga och hentai är helt olika saker. Snarare är hentai en undergrupp av manga (eller en överlappande mängd, beroende på om man räknar anime som separat från manga). Rektanglar och kvadrater, liksom.

2011-06-17 @ 12:25:37
Postat av: Amelia Andersdotter

En av de knepiga grejerna med Japan och sexualitet i Japan är att man är laglig i Japan från det att man är 13 år (tror jag), dvs hela tonåren (vilket skiljer sig från i Sverige där vi av någon anledning försöker skilja mellan byxmyndighet (15) och bildmyndighet (18)).Det andra är att alla japanskor ser ut som plankor hela livet (inga bröst, mycket lite kurvor) vilket inte överensstämmer med i stort sett någon manga- eller hentaifigur. Jag skulle kunna tro att det är därför man i manga och hentai ofta ser väldigt bystiga, kurviga kvinnor med någon godtycklig åldersbeteckning (t ex "14") trots att den tecknade karaktärens fysiska attribut för oss (i Sverige, där medelstorlek på BH är C snarare än AA) snarare skulle signalera "typ 23". Det gör att man mycket väl kan hitta t ex hentai med underåriga karaktärer som har fysiska attribut som knappast kan vara "perversa" att tända på (överdimensionerade bröst).Jag undrar vad sexexperten skulle säga om tjejer som onanerar till tentakler. Det känns på det stora hela lite mer underligt än män som tänder på stora bröst (jag har aldrig sett en hentai om kvinnor med små bröst, vad nu det kan ha för kulturell betydelse). "Ta mig hårt, i alla hål, helst med något brunt och klibbigt!" >_<

2011-06-17 @ 20:37:41
URL: http://stenskott.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0