ACTA-nyheter. Internetoperatörer ska tvingas samarbeta med upphovsrättsorganisationer!

Från FRI-aktiv."ACTA kan leda till att internetoperatörer kan tvingas att samarbeta med upphovsrättsinnehavare och att publicering av fri programvara blir olaglig. Detta är antagligen inte förenligt med Lissabonfördraget.


Det rättsliga utskottet (JURI) kan besluta att ACTA ska skickas till EU-domstolen för att reda ut bland annat detta. Ett jäng professorer har dessutom kommit fram till att det är rätt mycket som är trasigt: http://www.iri.uni-hannover.de/acta-1668.html


Beslut om att besluta att skicka ACTA till ECJ tas på måndag av Europaparlamentarikerna Rapkay (S&D), Wallis (ALDE), Speroni (EFD), Karim (ECR), Lichtenberger (Greens/EFA) och Zwiefka (EPP), se nedan.

De är ansvariga för dagordningen för mötet den 21 Mars då beslutet tas. Här är alla MEParna i JURI: http://www.europarl.europa.eu/activities/committees/membersCom.do?language=EN&body=JURI


Om ni uppmärksammar detta kommer ACTA att skickas till ECJ. Om ni inte gör det kommer ACTA att segla vidare."

----------------------Kopiera och sprid.
Styggelsen ACTA måste motarbetas aktivt!Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Tor

Jag vet inte riktigt om det är nyheter - ACTA-bloggen <a href="http://acta.mpbloggar.se/2011/01/20/forskarupprop-mot-acta-avtalet/">skrev om detta</a> redan den 20:e januari - men om detta inlägg får fler att uppmärksamma problemen så är det väl bara bra.<i>"ACTA kan leda till att (...) publicering av fri programvara blir olaglig"</i>Menar du med tanke på patentintrång eller vad?

2011-03-10 @ 17:50:40
URL: http://upphovstratan.wordpress.com/
Postat av: scaber nestor

I det här är jag bara förmedlare av information./Skabbe.

2011-03-10 @ 17:57:15
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0