Går Copyswedes uppdrag att mångla in pengar före Public Service-uppdraget?


Copyswede hindrar Com Hem att sända svt play via digitalboxarna,
eftersom det anses vara en vidaresändning.
En vidaresändning som då, enligt Copyswede, gör att nya avgifter ska tas ut.

Mitt problem är den tankevurpa som uppstår, eftersom Public Service-företagen UR, SVT, och SR har en skyldighet enligt lag att sända till de mottagare som finns i utbyte mot att dessa mottagare betalar TV-licens.

Men när det kommer till vidaresändning så har Copyswede rätt att ta ut extra avgifter med hot om att stänga av Public Service-kanalerna för flerbostadshus med enbart kabelTV-leverantörer.

Problemet bottnar ju dock i att det är svt, som tidigare betalt avgifterna till Copyswede för vidaresändningen, nu sagt upp detta vilket tvingar de privata aktörerna att stå för detta.


Snurrigt värre.

Jag kan inte lagarna på det här området, men nog borde Public Service-uppdraget stå över Copyswedes?
För det handlar trots allt om en serie avtal som i slutänden hindrar allmänheten från att ta del av Public Service om inte extra avgifter, utöver TV-licensen, betalas in.

Låter som utpressning i mina öron.En linje jag driver inom Liberaldemokraterna handlar om just Public Service.

Jag anser att denna koloss, utan att behöva göra avkall på sitt uppdrag, kan skära rejält i kostnaderna.
Förslagsvis en av TV-kanalerna och ett par av riksradiokanalerna till att börja med.

Vad gäller Copyswedes uppdrag kan jag också se remarkabla begränsningar av deras verksamhet i framtiden...
tex vad gäller deras påhitt om extraavgifter externa hårddiskar och USB-minnen.
Här anser jag att jobben inom hårdvarubranschens och handeln går före upphovsrättsindustrins påståenden om förlorad inkomst.
Fler som skriver om Copyswede, Public Service och/eller Liberaldemokraterna:

Copyriot, Datorbloggen, PP-forum, SvD, Ring Broman, Second Opinion, SMK, Heidbrink, Rejdnell, Kent Filppu, Hanna S.

Sen vill jag passa på att hälsa Masterwheelchair välkommen till bloggsfären, titta in och skriv något uppmuntrande på hans blogg :


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Christina

Hej,varken lagstiftaren, SVT eller operatörerna har några problem med att kulturskaparna som medverkar i SVT:s program ska få betalt för det när deras arbete vidaresänds av kommersiella aktörer. Det SVT och operatörerna är oense om, är vem som ska betala.Upressning handlar det således knappast om. Gissningsvis vill SVT slippa betala, eftersom det skulle minska deras produktionsbudget om de gav de medverkande kulturskaparna fullt betalt i primäravtalen med dem. Istället ger de dem ett förskott och de medverkande förväntas få betalt när deras arbete vidareanvänds av andra aktörer.Nu vill ju dessa aktörer inte heller betala ut resten av lönen. De har sina skäl för det. Det kan ju tyckas rimligt att SVT ska ge de medverkande fullt betalt i primäravtalen, men sålänge det inte görs, hamnar vi i den här rävsaxen.Synd bara att så många i debatten ger sig på de enskilda kulturskapare som medverkar i programmen/gör dem möjliga istället för att ifrågasätta vad de stora kolosserna SVT, Telia, Com Hem och så vidare sysslar med. Hjärtligt trött på att enskilda kulturskapare alltid ses som "problemet", bara för att det är enklast så.

2011-03-23 @ 00:39:26
Postat av: scaber nestor

Ärligt talat Christina.Det du skriver är undrar jag om du kan backa upp med fakta, för det verkar mer som du anspelar på känslor för att undvika kärnan i det jag förmedlar i inlägget.1. Går Copyswede's uppdrag före Public Service-uppdraget?2. Går Coyswedes vilja att ta ut avgifter på externa hårddiskar före jobben för de som arbetar inom hårdvarubranschen?2011-03-23 @ 00:59:00
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Anders H.

Bullshit Kristina, ta den om rödluvan också. Visa oss era avtal med alla de enskilda kulturskaparna du så varmt företräder.

2011-03-23 @ 21:28:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0