Var befinner sig våra politiska partier på en skala som delas upp i: Maktdyrkare, Fanatiker och Frihetsfobiker?

Så här ser den ut som Lennart Regebro (liberaldemokrat) lagt upp på hemsidan :)


Vad tycker ni?
Är den korrekt?

Nedan är ett förslag som Felix Martinsson menar att det ser ut/sett ut från 1980 och framåt (han tycks ha glömt bort PP):

Och i väntan på LibDem's manifest kan ni läsa denna förklaring om hur vår kompass ser ut.


"(L) står för ekonomisk liberalism OCH livsstilsliberalism.
I det förra hänseendet står(L) nära flera av de borgerliga partierna, i den senare nära Vänstern och Miljöpartiet.

(L) tror inte på Gud, konung och fosterland (vilket konservativa gör); L tror på de enskilda medborgarnas egenmakt och litar på deras förmåga att oftast träffa goda val och tillåter dem göra sådant som inte nödvändigtvis sanktioneras av folkrörelsekälkborgerligheten (vilket inte socialister och kyrkliga gör).

(L) tror mer på frihet än rättvisa (vilket skiljer (L) från socialdemokrater) men (L) tror på att genom ett fixerat och ickeifrågasättande transfereringssystem kallat PSML (plattskatt med medborgarlön) säkra ett halvhögt golv som tillåter folk ta risker genom sina egna val utan att en stödhandläggare har rätt att sätta sig till doms över dem (vilket skiljer (L) från de hjärtlösa nyliberalerna)."


Allt detta och mycket mer kan ni förstås läsa på vår hemsida, som länkas till lite här och var i texten.

-------------

Och min vana trogen, här är länklistan till läsvärda bloggar som antingen är LibDem'are eller som jag anser borde kasta några extra getögon åt det här hållet :)


Hans Engnell (Motpol)
Michael Gajditza (Svensk Myndighetskontroll)
Camilla Lindberg.
Christian Tegnvallius.
Maina Skerner.
Henrik "HAX" Alexandersson.
Agneta Berliner.
Per Pettersson.
Annika Beijbom.
Lars-Erick Forsgren.
Mark Klamberg.
Thomas Tvivlaren.
Johan Ingerö.
Johan Westerholm.

Hela Folkpartiet Eslöv.

Samt en hel del piratpartister.


Sen har jag hört talas om att det finns liberaler i centern också, de borde i så fall göra en av tre saker.
1. byta parti.
2. göra centern liberalt
3. sluta kalla sig liberaler.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Nicklas Eriksson

Gode Gud, Lennart Regebro! Jag minns blott allt för väl hur han spammade sönder vår LO-blogg... Jag trodde ärligt att han skulle hålla till hos vaken-gänget nu, eller vara raelian!Han verkade alltid så otroligt fanatisk. Hoppas ni tar hand om honom.

2011-03-26 @ 23:42:54
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

Vi har bra koll på vad (och vem) som publiceras på hemsidan.Tack för att du bryr dig :)

2011-03-26 @ 23:48:14
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Worthington

Ah, bra bild där med placeringarna i cirkeln. I mitten, exakt i mitten, hänger Liberal Noveau. Mycket tilltalande.Det svensk politik hela tiden saknat är ju ett sjätte mittenparti som kan slåss med S, M, FP, C och KD om mittväljarna. V tar hand om de som röstade på S innan Persson gjorde mittenparti av S, och MP/PP tar hand om fanatikerna som har egna konstiga åsikter och vill något.Det sägs att sju svenskar tar livet av sig under en normal partiledardebatt. Det kan jag mycket väl tänka mig, när det inte är mer variation i utbudet än så här.

2011-03-27 @ 03:08:08
Postat av: Niklas Starow

Det är inte en höger/vänster-skala worthington.Det syns om man läser vad som står.

2011-03-27 @ 06:41:13
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Per A.

Föga meningsfullt cirkeldiagram. Att ni själva anser er stå i den icke negativt laddade mitten på cirkeln säger lite, då alla partier skulle placera sig där. För vem ser sig själv som en frihetsfobiker, fanatiker eller maktdyrkare?Det som avgör i vilket av dessa fögra smickrande fack man hamnar är den politik man har, och hur den uppfattas av allmänheten.Om jag fattat rätt så har era profilfrågor hitills varit liberalisering av sexbrottslagen och narkotikalagstiftningen, samt införande av platt skatt. Om jag skulle placera ett parti i detta cirkeldiagram basareat på dessa frågor, så skulle ni hamna långt in i fanatikerfållan.Det går dock inte komma undan misstanken att partiet inte är mer än ett sätt för Alexander Bard att åter synas i massmedia, på samma sätt som FI var föga mer än en plattform för Gudrun Schyman.

2011-03-27 @ 11:53:34
Postat av: scaber nestor

@Per.Jag tror vi i LibDem har samma problem som Piratpartiet hade/har med att folk ser en sak någonstans, skaffar sig en uppfattning som de tror att det betyder och sedan spelar det föga roll vad man än säger.Det enda vi kan göra är att vara så tydliga som möjligt med våra åsikter.1. Sexköpslagen (jag tror det är den du syftar på åtminstone) slår snett och drar resurser från utredandet av verklig brottslighet. Avkriminaliserandet av sexköp kommer att frigöra resurserna som krävs för att utreda trafficking (som är långt mer än sexhandel) kidnappningar och barnsexhandel.2. Narkotikalagstiftningen ska återbördas till det som rådde innan 1988, och därigenom även där frigöra resurser för att utreda verklig brottslighet.

För säga vad man vill, att föra in befolkningen på plattan 3-4ggr om året är inte att stävja brottslighet.3. Det är Platt Skatt med Medborgarlön (PSML) vi vill införa, inte enbart plattskatt och inte enbart medborgarlön.4. Grundargruppen består av 15 medlemmar, att Alexander är den som uppmärksammas i media är fullt naturligt eftersom han är den som är mest känd.

Något vi hoppas råda bot på under åren som kommer genom att göra resten av oss helt åtkomliga för media och allmänheten.Hoppas detta klargjorde lite av dina misstankar.

2011-03-27 @ 13:52:45
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Christer

Heh, PP fanatiker.Ja det var ju en tankevurpa som hette duga.Men som du säger i ett svar till en annan kommentar ovan, så är det väl vådan av att vi har fått en stämpel på oss. Hyggligt att ge den större spridning!De enda fanatiker jag känner till i PP är också med i ett annat parti, hmm, vilket var det nu igen...

2011-03-28 @ 10:46:12
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: essbeck

Hallå Scaber. Såg att de tagit bort länken. Kanske man bör uppdatera länken så att man kan se den cashade verisionen av deras bloggpost.http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3ADJJygalx5BoJ%3Awww.liberaldemokraterna.com%2F2011%2F03%2F26%2Fvar-hamnar-liberaldemokraterna-pa-den-politiska-kartan%2F+http%3A%2F%2Fwww.liberaldemokraterna.com%2F2011%2F03%2F26%2Fvar-hamnar-liberaldemokraterna-pa-den-politiska-kartan%2F&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se&source=www.google.se

2011-03-28 @ 16:31:31
URL: http://essbeck.wordpress.com/
Postat av: larserick

Jag har en utförlig kommentar här på min blogg till Regebros text och bild.http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2011/03/politiska-dimensioner-inte-nagot-enkelt.html

2011-03-28 @ 19:57:34
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: Scaber

@Christer.Det finns ganska många fanatiker och fundamentalister i såväl PP som LibDem.

Frihetsfanatiker och Medborgarrättsfundamentalister.Jag är en av dem.

2011-03-28 @ 21:48:19
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0