Många motioner om underlättande av rovdjursjakt inför Jägareförbundets årsstämma.

Här hittar ni alla.

Men det är några anmärkningsvärda motioner med i kalaset som jag tänkte citera och kommentera.


Järvsö-Arbrå-Undersviks jaktvårdskrets konstaterar att länsstyrelsens rovdjurshandläggare saknar generell kunskap om jaktens förutsättningar och vill införa krav på jägarexamen för dessa. Motionären gör en jämför­else med jägarna i den nya eftersöksorganisationen som fått krav på sig att själva bekosta jägarexamen för att få ingå i systemet.

Det räcker alltså inte med att riksdagsledamöter indoktrineras i "gemenskapen" med gratis jakt och jägarlicens, nu ska handläggarna som ska vara neutrala, tvingas in under jägareförbundets paraply?• Roland Frid, Mora norra jaktvårdskrets, vill att Jägareförbundet ska sluta ge bidrag till forskning och istället satsa dessa pengar inom den egna organisationen så att de gör mer ”jägarnytta”. Som exempel nämner motionären lägre kostnad för jägarexamen och aktiviteter för att få fler ungdomar att börja jaga.

Sluta forska, jaga mer?• Bo Jansson, Hällefors jaktvårdskrets, efterlyser en bättre vargwebb. För att jägarna ska ha någon nytta av vargwebben bör det komma en mera exakt position klockan fem på morgonen. Nu kan det gå flera dagar mellan att det kommer någon uppgift, skriver motionären.

Jo, det blir ju helt klart lättare att jaga varg året om, om de konstant vet var varje varg befinner sig.Nu finns det ju också motioner som inte handlar om att underlätta jakt på rovdjur (lättnader som av en händelse också underlättar för tjuvjägare) Det finns några riktigt bra också.• Borås-Dalsjöfors jaktvårdskrets vill att Trafikverk­et ska röja buskar och sly mellan viltstängsel och vägbana, så att inte viltet ska lockas till trafiklederna.

Skitbra förslag, otroligt att det inte redan är inskrivet att sådant ska göras mer frekvent.• Styrelsen för Jägareförbund­et Jönköpings län
motionerar om ett mer viltanpassat skogsbruk. Den miljöhänsyn som nu tas i skogsbruket inom certifieringssystemen FSC och PEFC är enligt motionären inte tillfredsställande. Viltets betydelse och behov måste beaktas på ett bättre sätt och det är angeläget att Jägareförbundet söker samarbete med skogssektorns och naturvård­ens organisationer för att nå detta mål.


Enligt mig helt korrekt att skogsodlingar ska ta större hänsyn till viltet som lever i området.Så allt i jägareförbundet handlar inte om att få fälla rovdjur så lätt som möjligt.
Men väldigt mycket handlar om det...


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Ella

Intressant sida du har! Jag har kollat igenom några av dina andra blogginlägg och jag diggar vad jag ser :).

2011-05-06 @ 23:19:13
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0