Mänskliga Rättigheter f. 10/12 1948 - d. 1/1 2009

Idag samlas vi för att hedra de grundläggande mänskliga rättigheterna, författade av FN och antagna av generalförsamlingen den 10 december 1948.

Det krävdes 30 år, 2 världskrig och 80 miljoner dödsoffer för att dessa grundläggande rättigheter skulle skrivas ner, allt som behövdes för att sudda ut Sveriges underskrift var några tjänstemän på försvarsdepartementet och en riksdag som lät sig duperas eller föll till föga för en feg statsministers partipiska.

Det finns ändå ljuspunkter, en tvärpolitisk medborgarrättsrörelse har rest sig och som inte kommer att sätta sig ner igen, inte faller till föga för usla argument och oförskämda liknelser med statsministermord.

Regeringen gömmer sig bakom kanslisvenska, men vi har översättare hos oss som kan berätta vad som verkligen står skrivet.
Regering och Riksdag gömmer sig bakom låsta dörrar och vägrar besvara enkla frågor, men det är två valår i rad nu när vi kan strippa av dem deras argument och byta ut korrupta teknikanalfabeter mot personer som lever i nutid.


Idag tar vi farväl av integriteten i Kristianstad kl 16.30.

Om en vecka samlas vi i Göteborg för att försvara de demokratiska principerna mot de Orwellska lagförslag, lagar och direktiv som finns och håller på att tas fram av den svenska regeringen samt av det odemokratiska superstatbygget som än så länge går under beteckningen EU.

Besök Jonas på sin enmansmanifestation på Riksdagshusets trappa.


Bli medlem i några av de organisationer som arbetar mot övervakningssamhället, engagera dig i det partiet du röstade på i senaste valet (eller det du tänker rösta på i nästa) och förändra inifrån.

Men framför allt, gör något.
Även det lilla kommer att göra skillnad, köp en Nej till FRA-Pin eller en t-shirt på www.frabutiken.se eller någon av de andra nätbutikerna och bär det med stolthet.


Du har mitt uttryckliga tillstånd att kopiera vilken som helst av mina texter och skicka ut till alla i din kontaktlista, credda mig gärna men det är inte nödvändigt.Fler om övervakningssamhället.
DN, SydSv, Norran, Society, XOR, Hampus Algotsson, Oscar Swartz, Magnus Lindblad, Snowroller, WitchBitch, Odsvall, Snorkig,


Det är inte bara Regeringen som kommer på nya begrepp, här är mina två bidrag.

parlamentariskt panopticon, ett samhälle där man har allmän rösträtt, men där rädslan för repressalier över valet gör att man "röstar rätt".

Associationsprojicering/projektion - Att avsiktligt placera sig själv eller annan person vid positiva händelser eller situationer för att förmedla en bild av sig själv eller annan som nödvändigtvis inte är överensstämmande med verkligheten, kan även användas genom att hålla sig borta från negativa händelser som kan bryta mot den bild personen vill att allmänheten ska associera personen vid. (blogginlägg här)Pingat på intressant och Twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Michael Gajditza

Hej min vän o god fortsättning på det nya övervakningsåret!

En fråga: vart har Svart Måndags sida tagit vägen? Har försökt logga in där i ett par veckor nu men möts endast av nåt felmeddelande.Hör gärna av dig!Hälsn. Micke

2009-01-02 @ 18:59:36
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909
Postat av: scaber nestor

Svart måndags hemsida kommer tyvärr inte att öppnas igen på samma plats, Mikael Nilsson på stoppaFRAlagen har erbjudit oss plats påhans domän så det är det vi håller på att fixa just nu.

2009-01-02 @ 23:19:42
URL: http://scabernestor.blogg.se/?tmp=02114719
Postat av: Dennis Nilsson

"Det krävdes 30 år, 2 världskrig och 80 miljoner dödsoffer för att dessa grundläggande rättigheter skulle skrivas ner.."Ja, man kan ju undra vad som krävs nästa gång....ifall detta vansinne inte går att få stopp på nu.Tydligen är det enda vi kan lära av historien, att vi inte förmår lära av historien.Vi uppför oss som små barn som inte förstår att vi kan bränna oss födärvade på den heta spisplattan, föränn vi har bränt oss.

2009-01-03 @ 15:14:48
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: m00ns

Trodde att någon pirat skulle tagit tillfället i akt på våra mänskliga rättigheters 60 års dag. Men jag såg ingen och kan mycket väl ha missat det bara. Antar att det är dom här artiklarna som det pratas om.Artikel 1.

Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskapArtikel 11.

1.Var och en som är anklagad för brott har rätt att betraktas som oskyldig till dess att hans eller hennes skuld lagligen har fastställts vid en offentlig rättegång, där personen åtnjuter alla rättssäkerhetsgarantier som behövs för hans eller hennes försvar.

2.Ingen får fällas till ansvar för en gärning eller underlåtenhet som inte utgjorde ett brott enligt nationell eller internationell lag vid den tidpunkt då den begicks. Det får inte heller utmätas strängare straff än vad som var tillämpligt vid den tidpunkt brottet begicks.Artikel 12.

Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angreppArtikel 28.

Var och en har rätt till ett socialt och internationellt system där de rättigheter och friheter som behandlas i denna förklaring till fullo kan förverkligas.Artikel 30.

Ingenting i denna förklaring får tolkas som att det innebär en rätt för en stat, en grupp eller en enskild person att ägna sig åt en verksamhet eller att utföra en handling som syftar till att om intetgöra någon av de rättigheter eller friheter som anges i förklaringen.Du har säkert koll på dom iaf men nån annan som läser inlägget kan kanske ha nytta av dom artiklarna.Gjorde ett inlägg om dom på 60års dan.

10 december 2008

"Våra Mänskliga Rättigheter 60år"

Att dom har så lite värde idag hos våra folkvalda är tamme fan så man överväger och åka dit och kasta dom i strömmen.2009-01-08 @ 03:50:57
URL: http://m00nster.blogspot.com/
Postat av: m00ns

Sorry

Missade att du hade rättigheterna högre upp.

2009-01-08 @ 14:53:43
URL: http://m00ns.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0