Socialdemokrat kallar partiordförande för "Sektledare".

Socialdemokraten Thomas Hartman (s-info) tar nästan i så han spricker när han skriver om junilistan.

(direkt citat från s-info)

EU-VALET. Via Andreas Sjölander nås jag av det föga förvånade budskapet att sektledaren Wibe har samarbetssvårigheter i det högerpopulistiska partiet junilistan. Den andre partiledaren Annika Eriksson avgår.
[...]
Jag ifrågasatte tidigare Junilistan och det verkar som jag hade lite rätt i alla fall. Att Wibe är en ensamvarg som inte inordnar sig i ett grupparbete har vi sett tidigare. Exempelvis när han var riksdagsman för socialdemokraterna. Ett toppstyrt parti utan medlemmar passar dock utmärkt för en ensamvarg.

Sektledare?
Högerpopulistiskt?

För det första:
Annika Eriksson hamnade inte högre för att medlemmarna inte röstade på henne, svårare än så är det inte.
Jag tycker personligen att det var konstigt att inte Sören och Annika innehar de två första platserna per automatik, men detta förfarandet var det som beslutades (ett beslut som Annika f.ö ställde sig bakom från början)


För det andra:
Det känns väldigt underligt att en person som varit riksdagsman och EU-representant för Socialdemokraterna betecknas som en sektledare av en socialdemokrat, för inom vilken rörelse blev Sören Wibe upplärd?

För det tredje:
Junilistan är tvärpolitisk, med sympatisörer från alla riksdagspartierna, men jag antar att det svider lite extra för en socialdemokrat att se att andra socialdemokrater är så besvikna med moderpartiet att de hellre samarbetar med kristdemokrater och moderater i ett tvärpolitiskt parti.

För det fjärde:

Junilistan har tigits ihjäl under 4,5 år nu av de etablerade partierna och riksmedier.
Men ju närmare valet vi kommer desto mer kommer fokus att skiftas mot vad som egentligen har hänt i EU under de senaste åren.


Så, detta är egentligen klassisk amerikansk valtaktik.
Har du inget vettigt att komma med, anklaga motståndaren för något.

I detta fallet är det Thomas Hartman som använder epitetet "sektledare" mot en partiordförande, man kan undra om Thomas söker jobb på Glocalnet...


Andra om Junilistan, EU och valet 7 juni.
UNT, SvD, VLT, Barometern, Kuriren, ÅT, VK, Europabloggen, PromeMorian, Martins sanning,


pingat på intressant och twingly.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0