Svar från Thomas Hartman (s), Han kan inte låta bli härskartekniken :)

Thomas Hartman var här nyss och besvarade mitt inlägg med två kommentarer i mitt kommentarsfält.

Uppdatering, nu har det dykt upp en uppdatering hos Thomas Hartman.


UPPDATERAD. Scaber Nestor påstår att han svarar. Men det var inte mycket till svar. Enstaka sympatisörer och “kontaktpersoner” är inga medlemmar. En websida i Skåne som drivs av en “entusiast” är inga lokalavdelningar.

Partiet har löst interndemokratin på ett fiffigt sätt genom att helt enkelt inte ha medlemmar. Eller som de själva skriver på sin websida “Junilistan är en nätverksbaserad politisk rörelse där sympatisörerna lägger grunden för politiken.”

Vad pysslar nätverket med? Ja uppenbarligen har junilistan hittat sin roll i att lansera konspirationsteorier som att Mona Sahlin och Reinfeldt tillsammans intrigerar mot folket man har gjort märkliga utspel om att vi i framtiden inte kan vara med i OS som nation och rent felaktiga påståenden om att personer som är motståndare till flyttkarusellen mellan Bryssel och Strasbourg i själva verket skulle vara för. Men det kanske uppfattas som viktiga uppgifter för ett parti av insnöade nationalister.

Partiet har kantats av anklagelser om svågerpolitik och bristande interndemokrati. En kongress blir inte en kongress för att det står så på pressmeddelandet.

Hur skralt det så kallade partibygget egentligen var framstod tydligt när en av Junilistans bildare, förre Riksbankschefen Lars Wohlin, hoppade av till kristdemokraterna 2006. Wohlin förklarade att han inte trodde på möjligheterna att påverka genom Junilistan.

Den bedömningen ligger det nog mycket i.
Thomas Hartman lyfter inte debatten för att gör han det måste han erkänna att han har fel.

Nu, istället för att besvara hela meddelandet så plockar han ut en del av det där han inte godkänner Junilistans lokalföreningar som lokalföreningar eller att sympatisörer är att liknas vid medlemmar.
Sedan spårar det ur helt med anklagelser om ogrundade konspirationsteorier, jag tänker bara snabbt besvara det så här:

1. Sms'et som hänvisas till är äkta, om Junilistan sedan dragit för stora växlar på det må så vara, men det blir svårt att bortförklara något som ogrundat när sms'et i sig är äkta.
Här är artikeln i Aftonbladet som tar upp sms'et.

Så här lyder SMS'et:

Meddelandet

Messet från Charlotte till Britt-Marie i sin helhet: ”Laval: Andersson fick EMPLY m sig på PDW. Försöker få pres stoppa i plenum (EP ej gå emot EGrätten). Jan A trixar f a slippa mina rättsliga äf. Stor oro Strååt/Lissabon-fördr i Rd. Fredrik göra upp m Mona a klara fördraget? (Margot W pushar på Mona) kram, Charlotte”

Det här betyder messet

Jan Andersson (EU-parlamentets rapportör (s) om Lavaldomen) fick sysselsättningsutskottet med sig på utstationeringsdirektivet. Jag försöker få presidiet stoppa det under behandlingen i plenum. EPP (den konservativa gruppen i EU-parlamentet) kan inte gå emot EG-rätten. Jan Andersson trixar för att slippa mina ändringsförslag. Stor oro för Claes Stråths utredning om Lavaldomen och Lissabon-fördraget i riksdag-en. Fredrik Reinfeldt kanske gör upp med Mona Sahlin för att klara fördraget. (EU-kommissionären Margot Wallström pushar på Mona). Kram Charlotte.


Sedan får jag tydligen upprepa det jag hoppades slippa, men envisas Thomas Hartman med att använda sig av det så.

Detta är härskarteknik del 2:

2. Förlöjligande 

Att genom ett manipulativt sätt framställa någons argument eller person som löjlig och oviktig. Detta genomförs till exempel genom att använda slående men ovidkommande liknelser...]

 

Detta är Argumentum Ad Hominem:

 

Ad hominem-argument eller argumentum ad hominem (latin "argument mot personen"), i vardagligt tal personangrepp, är ett osakligt argument, där debattören angriper motståndarens karaktär, förmåga eller avsikter i stället för att debattera sakfrågan. Personangrepp har ofta syftet att nå psykologiskt övertag över motståndaren och få denne på defensiven i debatten.

Inom retoriken är detta ett argumentationsfel, eftersom det inte är ett sakligt argument. Elaka personangrepp är något som undviks av den retoriskt kunnige, eftersom de lätt kan få den motsatta effekten: den angripne får medkänsla och sympati från åhörarna med och därmed en fördel.

Det var inte mycket till svar. Enstaka sympatisörer är inga lokalavdelningar. Uppenbarligen har inte junilistan någon annan funktion än att påstå att Mona Sahlin och Reinfeldt konspirerar mot folket eller att personer som är motståndare till flyttkarusellen skulle vara för men det kan ju också vara efterfrågat naturligtvis inte minst av insnöade nationalister.

Guds frid
Så där ja... då har du en uppdatering Scaber. Någon ursäkt blir det inte.

Guds frid

http://www.hartman.nu/2009/01/24/svar-till-scaber-nestor-darfor-ar-junilistan-ett-populistiskt-hogerparti/Uppenbarligen så vill inte Thomas Hartman lyfta debatten, men jag tänker inte sänka mig så det får bli sakliga svar den här gången också.

Nu kommer han med påståendet att de mailadresser (detta var allt i inlägget han besvarade) som räknades upp bara var enskilda medlemmar.

Tyvärr Thomas, precis som jag beskrev var det förtydlingar, lokalföreningar finns det, allt man behöver göra är att tänka ett steg längre än vad du hittills gjort.

1. Har Junilistan lokalorganisationer?
Vad ska jag göra då?
Jag vet inte, vi söker på Junilistan + skåne och ser vad vi hittar...

www.junilistanskane.se är det första svaret, nämen hur kan det komma sig, enligt Thomas Hartman så finns inte denna lokalorganisation, för junilistan har inga sådana....


Som bekant så får inte Junilistan mångmiljonbelopp av staten eller av andra organisationer för att heltidsanställa sympatisörer, vi får stanna kvar på våra arbetsplatser och försöka hinna med det politiska arbetet på vår obetalda fritid.
.
Lyckligtvis har Junilistan många samordnare och lokala organisatörer, precis som beskrivits i föregående blogginlägg, vilket gör att vi trots allt kan kalla dessa personer som organiserar sig i olika län och valkretsar som lokalorganisationer.


2. Vad var då uppdateringen i Thomas Hartmans inlägg, vilket han beskrev var svaret på mitt föregående inlägg?

Jo, han har lagt upp en bild på en businessman clown (bild  på originalet) tillsammans med texten
"Junilistan - ett riktigt högerpopulistiskt pajasparti!"

Sedan kallas jag för "insnöad nationalist" i mitt kommentarsfält.Jag vet inte varför Thomas, men du verkar ha ett problem med att föra en debatt utan att ta till personangrepp, var snäll och undvik det.

Du är trots allt förtroendevald för Socialdemokraterna, den åsikten du förmedlar utåt är att räkna som socialdemokraternas officiella syn i ditt ansvarsområde.
Just nu är den bilden föga smickrande.


Du bekräftas också av Andreas Sjölander, vilket är förvånande, jag har hittills sett Sjölander som en intelligent och förnuftig människa, men jag gissar att det handlar om lojalitet.

Nu tror jag inte, eller rättare sagt så vet jag att den bilden som ni två försöker förmedla inte är Socialdemokraternas officiella ståndpunkt, så var snälla och sluta kasta skit.
Ni är inte riktigt på rätt ställe för detta.
Internet har långt minne, allt som postas kommer att kunna användas även nästa år, 2010 är riksdagsvalår som bekant.
Fler om junilistan, EU och andra valfrågor.
Svensk Myndighetskontroll
har snappat upp diskussionen.
Calandrella räknar upp vilka partier som är värda att rösta på.


pingat på intressant och twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Thomas Hartman

Uppdateringen är längst ner i inlägget. ;-)Guds frid

2009-01-25 @ 00:45:52
URL: http://www.hartman.nu
Postat av: Bloggtrollet

Hej Scaber, jösses vad politiskt du är idag. Skall du inte komma och leka med bloggtollet;)

2009-01-25 @ 13:46:34
URL: http://bloggtrollet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0