EU's ministerråd får inte ekonomisk ansvarsfrihet.

Hämtat från junilistans hemsida.

Bristande redovisning gör att EU-parlamentets utskott för budgetkontroll skjuter upp frågan om ansvarsfrihet för rådet 2007.
– Rådet har inte velat träffa vare sig utskottet eller rapportören. Det har hindrat oss i vårt arbete. Eftersom det ytterst handlar om hur rådet har använt skattebetalarnas pengar måste vi sätta ned foten, säger Nils Lundgren, vice ordförande i utskottet för budgetkontroll.

 

EU-parlamentets utskott för budgetkontroll bestämde sig på måndagskvällen för att tills vidare inte ge rådet ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2007. Enligt utskottets ansvarige rapportör i ärendet har rådet inte inkommit med en verksamhetsberättelse för 2007 och inte heller överlämnat en fullständig sammanställning över hur rådets ekonomiska medel har använts. En majoritet, 21 av 28 ledamöter, ställde sig bakom förslaget att inte bevilja rådet ansvarsfrihet.

 

– Jag har inget intresse av att medverka i en styrkedemonstration gentemot rådet. Men när räkenskaperna i praktiken hemlighålls är det viktigt att agera. Mitt mandat i parlamentet är att agera politisk vakthund och granska användningen av skattebetalarnas pengar, säger Nils Lundgren.

Tycker inte fler än jag att det är väldigt konstigt att detta inte slås upp i media?Mer om junilistan
HD, Barometern, Fiestabloggen,

Pinged at Twingly, Intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Michael Gajditza

För något år sedan så hade jag säkert tyckt det. Idag är hemlighållande legio och transparensen omvänd. Makten ska kunna genomlysa medborgarna medan medborgarna med alla medel ska hindras från att granska makten.

Gammelmedia är för mycket i händerna på dessa maktpolitiker och därav följer att även den granskning vi borde ha rätt att förvänta oss av den tredje statsmakten uteblir.Nej, Niklas. Tyvärr så är jag inte förvånad!

2009-03-18 @ 23:33:59
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909
Postat av: thomas

Ex. på andra saker som inte rapporterats i nyhetsmedia."Hur illa är det egentligen med EU och euron?" - http://cornubot.blogspot.com/2009/02/hur-illa-ar-det-egentligen-med-eu-och.html"bristande medborgaranda" - http://cornubot.blogspot.com/2009/02/bristande-medborgaranda.htmlGammelmedia påminner mer om ett akvarium med fiskar, fast falska sådana i en videofilm som hela tiden snurrar på en skärm.

2009-03-19 @ 10:15:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0