Man kan inte vinna på tal om människors lika värde om man i handling visar annorlunda.

Nu kom första undersökningen efter Jimmie Åkessons debattartikel och efter Vellingeincidenten och den visar på ett riktigt högt stöd för SD - 7,2%.

Jag kan tänka mig att det diskuteras febrilt i riksdagspartiernas partiledningar om hur man ska bemöta det.
Och mitt svar blir återigen, låt bli.

Inte för att det inte är nyttigt, men många partiers tal om människors lika värde är ganska ihåligt.
Vi kan ta en så enkel sak som transparens.


1 december kopplas kablarna till FRA in och all vår nättrafik kommer att speglas in till dess samverkanspunkter.
=
Medborgarnas rätt till anonymitet luckras upp.


Samtidigt så togs beslut i somras på att offentlighetsprincipen ytterligare får stå tillbaka för politikers ovilja att granskas.
=
Det allmänna stänger in sig bakom tonade rutor.

(min definition: parlamentariskt panopticon, ett samhälle där man har allmän rösträtt, men eftersom staten känner till vilka val du gör, gör rädslan för repressalier över valet att man "röstar rätt".)Som signaturen Anders Andersson skrev i mitt kommentarsfält till denna artikeln angående att det nu blir än svårare att få ut ACTA-handlingarna:

Hänvisningen till 2 kap. 1 § sekretesslagen (som nu i somras ersattes av en ny lag, så paragrafhänvisningarna blir annorlunda i fortsättningen) handlar inte om rikets säkerhet, utan om Sveriges förhållande till främmande makt. Rikets säkerhet står (stod) i stället i 2 kap. 2 §, och hela 2 kapitlet har rubriken "Sekretess med hänsyn främst till rikets säkerhet eller dess förhållande till annan stat eller mellanfolklig organisation". Nyckelordet är "eller"; det är två olika hänsyn det handlar om (även om båda rör utlandet).


Vi kan lägga till att nästan två tredjedelar av Sveriges kommuner vägrar ha transitboende för ensamkommande flyktingbarn, styrda av såväl vänster som höger.


Så, det blir faktiskt väldigt svårt för många av riksdagspartierna att vinna på att tala om människors lika värde i polemik med Sverigedemokraterna när de i faktisk handling visar annorlunda.
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0