"Vapengömman" - eller normalt innehåll i en skeppsmäss.

Man blir lite full i skratt när "Vapengömman" visas upp för omvärlden.

Köksknivar, skiftnycklar och bordsben från mässhall och besättningen.....
Tyder på desperation från Israels propagandamaskin.
Visst, det finns en och annan fickkniv och slangbellorna kan med lite sträckning av begreppen kallas för vapen.


Sen har du den enda kniven som kan kallas för kniv (den ligger nere till höger, under skruvmejseln), men berätta för mig att 60-70 skadade och döda är proportionerligt.

Men i stort sett handlar det om saker som du skulle hitta i kökslådorna i vilken mäss som helst


Och du kommer fortfarande inte ifrån faktum.
Bordningen skedde på internationellt vatten och ledde till ett tiotal människors död.

Sen ställ er denna frågan, Enochson (som redigerat sitt originalinlägg kraftigt sedan åthutningen från partiledningen), Wykman och Erixon.


Stöttar ni Israels militärs lagenliga (och rättsvidriga) rätt att stjäla mobiltelefoner, hindra journalister och censurera alla nationella och lokala tidningar från att rapportera om händelsen?

Om inte, var är era protester?

Dick Erixons ordförandeskap i Gustaf Petréns skapelse "Medborgarrättsrörelesen" borde visa på viss vett och sans, men under Erixons ordförandeskap har organisationen förfallit hårt och är reducerad till ett politiskt alibi för att kunna driva igenom all möjlig skit.


Jag läser dock med glädje en av de sansade personerna i debatten, Mark Klamberg, som också skriver på Second Opinion.DN, DN2, AB, DN3, AB2, DN4, AB3.
arar, hellström, annarkia, homo politicus, krassman,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Chrisse

Vad har idf-soldaterna för skydd på sig egentligen om man är rädd för ett brynstål?

2010-06-02 @ 10:25:25
Postat av: Hanna S

Den stora kniven (kindjal) är en mode-attiralj, av den typen alla män bär i Yemen. Det är ett sk "traditionellt" vapen, men inte något man bär för att man ska kriga. Resten av sakerna där verkar ju mest vara hämtade ur en kökslåda. :P Visst det går använda vilka tillhyggen som helst som vapen, men det är ju inte i första hand vapen utan verktyg!

2010-06-02 @ 10:37:21
URL: http://gothbarbie.se
Postat av: Hattifnatt

Tycker det verkar vara förvånansvärt lite "vapen" för att vara en skuta av det slaget.Jag är ganska övertygad om att svenska och andra nationers handelsskepp till och med har handeldvapen ombord, kan bla användas för att sjuta ihjäl skadade djur, och kanske som försvar mot kapare, pirater medmeraSjälvklart ha dessa handelsskepp också kockutrustning ombord, dvs köttyxor, knivar osv.Jag kan även tänka mig att handelsskepp har läkarutrustning ombord dvs skapeler och liknande.Den utrustning man har för sköta båtens motorer bestås säkerligen av stålprodukter som man kan slå ihjäl människor med, exempelvis hammare, järnspett medmera.Dessutom lär man ju ha fyrverkerier (nödraketer) och säkerligen har man lyspistoler och dylika.Jag rekommenderar därför samtliga nationer att genast gå in för sänka de handelsskepp som segla runt på de sju världshaven, och dräppa skutornas besättning då de ju trots allt vara beväpna upp till tänderna ombord och därför vara terrorister.

2010-06-02 @ 11:27:25
Postat av: larserick

... och så har vi ju Henning Mankells rakhyvel. Farliga grejer det!Betr Dick Erixon, ja, han är beklämmande.http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/06/de-resonabla-krafterna-i-mellanostern.html

Postat av: Fohl

Jösses! Man kan väl raljera över "vapenfynden".

Men Al-Jazeeras och de israeliska videorna över händelsen är förvånansvärt överensstämmande.

Det finns ju bildbevis på att många av de "vapen" som visades upp faktiskt användes mot soldaterna.

Klarar man inte av att erkänna det så kan man ju undrar över motiven till varför man inte kan det.

Det förändrar ju inte faktumet att Israel gjorde fel som bordade fartyget på internationellt vatten.

2010-06-02 @ 14:15:37
Postat av: Scaber

@ Fohlingen påstår att bilderna är fejkade, det iaf jag är förvånad över är att det inte fanns mer.Påkar och slangbellor räcker inte långt mot automatvapen.

2010-06-02 @ 15:47:17
Postat av: Hattifnatt

Bäste Fohl jag har även noterat att Israels soldater använda betydligt mycket farligare vapen på ett sådant sätt att människor dog, och det på ett skepp de inte äga rätten att borda, inspektera eller dylikt, har du noterat det Fohl?Ja, det är till och med så bäste Fohl att sjörätten säger att en besättning har rätt att försvara sig i sådana här lägen, då pirater, kapare och bordare av de som stiftat sjölagen anses vara avskum av det vidrigaste slag.

2010-06-02 @ 15:57:56
Postat av: Alex

Så låter det alltid. Det är samma sak som när svenska polisen stormat ockuperade hus eller när de stormade Hvitfeldska i Göteborg. De hittar alltid sina vapen eftersom det alltid finns potentiella vapen överallt såvida man inte befinner sig i en öken.

2010-06-02 @ 20:15:10
URL: http://stockholm.suf.cc
Postat av: Pelle

Nja, köksknivarna på bilden ser då inte ut att vara små fickknivar och sedan när räknas inte en stor kökskniv som vapen !?.Sedan så har man full rätt att göra ingripande enligt internationell lag på internationellt vatten om man misstänker att fartyget som man gör ett ingripande på färdas med vapen i lasten viket rätt så många just nu saknar kunskap om !?.Och det tycks man ju uppenbart ha gjort !?.Så vill man nu studera detta mer än på egna teorier så har man ju uppenbart inte brutit mot någon lag !?.Ytterligare kan man fråga sig med vilken rätt man har att bryta denna blockad och med vilken lag som den har genomförts på !?.Samt om de som bryter blockade inte kan räknas som terrorister !?.

2010-06-03 @ 08:19:16
Postat av: Scaber

@Pellejag hänvisar till Doktorand i Folkrätt Mark Klamberg samt Professor i Folkrätt Ove Bring, som båda hävdar att den Israeliska insatsen inte var förenlig med internationell rätt.Med din logik är alla skepp öppet mål för attacker, eftersom du hävdar att köksknivar, som finns på alla fartyg, ska betraktas som såpass farliga vapen att militär ska sättas in.

2010-06-03 @ 08:49:04
Postat av: Hattifnatt

Det är många nu som hänvisar till obskyra källor, lagtolkare och professorer som hävdar att lagarna skulle ha gett Israel rätten att agera pirater.Trots verkar alla länder i världen, tolka lagen som att Israel har gjort fel, FN:s säkerhetsråd har fördumt attacken (USA använde inte sitt veto denna gång)http://www.dn.se/nyheter/varlden/fns-sakerhetsrad-fordomde-attacken-1.1114692Bäste Pelleskulle alla dessa länders politiker, diplomater, jurister osv, alltså alla länder från USA till långbortistan känna lagarna sämre än vad en propagandakanal från Israel gör?

2010-06-03 @ 10:58:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0