Modigt beslut av Amerikanska Representanthuset (Folkmordet på Armenier.)

Modigt beslut av Amerikanska Representanthuset att ta beslut om att kalla massakrerna 1915-1923 på Armenier för dess rätta namn, ett folkmord.


Detta är mitt eget personliga manifest, originalet från Mars 2009, nu något mer specificerat.Mitt namn är Niklas Starow och jag står på offrens sida, barnen som slaktas och lever i skräck, som inte kan leka utomhus utan att riskera livet, som fängslas för att de är så hungriga att de stjäl mat.

Jag bryr mig inte om ifall massmorden sker i Darfur eller Palestina, Armenien 1915-1923, Kambodja 1975-1979, Rwanda, Sovjet, Indonesien, fd Jugoslavien eller Kina.

Alternativet är att välja sida, att förminska offren enbart för att de har fel religion, är födda i fel plats i världen eller att deras hudfärg används som ursäkt för att se dom som lägre stående varelser.

Det är inget jag har samvete till.Jag stöder inte Israels nuvarande Apartheidpolitik, eller Hamas Terror-regim, det är de som drabbas av dem båda jag känner sympati för, oavsett vilken sida muren de lever.

Ej heller Talibanernas i grunden ruttna livsåskådning, eller den korrupta Afghanska ursäkten till vald regering, utan medborgarna som tvingas leva under bådas förtryck.

Det är inget jag har samvete till.Fler som skriver.
Zana Hussein, Allt och Inget, DN.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Håller med dig.Det räcker med krig för profit.Satsa på folket istället.http://klokast.se/Nyhet/2010/Den_dolda_politiken.pdf

2010-03-05 @ 14:07:40
Postat av: Abraham

Hej jag är själv Armen och jag tycker som dig. Det är självklart att det inte ska spela någon roll om det sker ett folk mord på armenier eller någon annan nationalitet.

Men just nu verkar det vara just det som spelar roll. Turkiet vill inte erkänna detta eftersom de kommer förlora väldigt mycket på det, och det är väl ganska naturligt. Samtidigt är det sorgliga att de försöker förhindra alla från att erkänna detta speciellt USA efersom de vet att det är kört om USA säger Ja. Och USA verkar vara som någon slags toffla som folk tar på sig, efersom de tvekar att erkänna ett folkmord bara för att de ska bra relationer med Turkiet och fortsätta sitt millitär sammarbete.Dessutom vill jag bara påpeka att det Turkiet säger om protokollen som undertäcknades förra året är bara lögner. Det pratas ständigt om i Armenisk TV att Turkiet dröjer och dröjer med denna fråga. Så det kommer alltså inte spela någon roll för relationen mellan Turkiet och Armenien om detta erkänns.Detta är alltså bara BULLSHIT snack från Turkiet.

2010-03-05 @ 15:09:31
URL: http://vasterasbloggen.blogg.se/
Postat av: CC.XX

BULLSHIT!!!!!!!

2010-03-05 @ 16:47:28
Postat av: Arne

Den dagen USA erkänner folkmord på indianerna kan de börja snacka om andra.

Vilken dubbelmoral!

2010-03-05 @ 20:30:42
Postat av: scaber

Den är på väg.http://peace.mennolink.org/nativeamerican.html

2010-03-05 @ 20:38:43
Postat av: Ola

Arne: Vad sjutton har erkännandet av ett historiskt faktum med ett annat? Låt Sverige erkänna det som vår egen ambassadör och militärattaché rapporterade hem redan under WWI:http://www.folkmordet1915.se* Anckarsvärd, 6 juli 1915: ”Herr Minister, Förföljelserna mot armenierna hafva antagit hårresande proportioner och allt tyder på att ungturkarne vilja begagna tillfället, då af olika skäl ingen effektiv påtryckning utifrån behöfver befaras, för att en gång för alla göra slut på den armeniska frågan. Sättet härför är enkelt nog och består i den armeniska nationens utrotande.”

* Anckarsvärd, 22 juli 1915: ”Det är icke blott armenierna utan äfven Turkiets undersåtar af grekisk nationalitet som f.n. äro utsatta för svåra förföljelser… Det kunde enligt hr. Tsamados [grekisk chargé d’affaires] icke vara fråga om annat än ett utrotningskrig mot den grekiska nationen i Turkiet…”

* Anckarsvärd, 2 september 1915: ”De sex s.k. armeniska vilayeten lära vara totalt rensade från åtminstone armenisk-katolska armenier… Det är uppenbart att turkarna söka begagna tillfället nu under kriget för att utplåna den armeniska nationen, så att när freden kommer ingen armenisk fråga längre existerar.”

* Wirsén, 13 maj 1916: ”Hälsotillståndet i Irak är förfärande. Fläcktyfusen kräfver talrika offer. Armenierförföljelserna hafva i hög grad bidragit till sjukdomens spridande, emedan de utdrifna i hundratusental dött af hunger och umbäranden längs vägarna.”

* Anckarsvärd, 5 januari 1917: ”Tillståndet kunde dock varit ett helt annat, om nämligen Turkiet följt centralmakternas råd att till dem överlåta äfven den inre organisationen af provianterings- o. d. frågor… Värre än detta är emellertid utrotandet af armenierna, som kanske kunnat förhindras, om tyska rådgifvare i tid fått samma makt öfver den civila förvaltningen som de tyska officerarne faktiskt utöfva öfver här och flotta.”

* Envoyé Ahlgren, 20 augusti 1917: ”Dyrtiden stegras alltjämnt… Den har flera orsaker:… och slutligen produktionens starka aftagande på grund af minskad arbetskraft, orsakad dels genom mobiliseringen dels ock genom utrotandet af den armeniska rasen”.I sina memoarer ”Minnen från Fred och Krig” (1942), tillägnade Wirsén ett helt kapitel åt folkmordet. I ”Mordet på en nation” skriver Wirsén att[deportationerna] hade officiellt till mål att flytta hela den armeniska befolkningen till steppområden i norra Mesopotamien och i Syrien, men i verkligheten avsågo de att utrota armenierna… Förintandet av den armeniska nationen i Mindre Asien måste uppröra alla mänskliga känslor. Det hör utan tvivel till de största brott som under senare århundraden begåtts. Det sätt på vilket det armeniska problemet löstes var hårresande.

2010-03-09 @ 10:20:19
URL: http://www.folkmordet1915.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0