Våga vägra Datalagringsdirektivet.

Carl-Johan Rehbinder (pp) och Camilla Lindberg (fp) skriver en gemensam debattartikel på SvD.

Ett utdrag:

-------------------

"Sverige ska inte låta sig skrämmas till lydnad av EU-kommissionen. Vi är inte ensamma om att fördröja detta ovanligt dyra och dåliga verktyg för att motverka brott, och det finns goda skäl till det.
 Internet är en av de största landvinningarna i mänsklighetens historia, och har förändrat hela världens infrastruktur. Internet är det bästa verktyg för demokrati och jämlikhet som någonsin uppfunnits.
 Detta måste vi ta vara på. Sverige skulle åter kunna bli ett föregångsland, en blomstrande åker för företagande, inte minst inom IT-sektorn.

 Med Islands helt nya informationspolitik som spjutspets, och ett starkt nej till datalagringsdirektivet, skulle de skandinaviska länderna kunna bli en frihamn för yttrandefrihet, pionjärer in i en ny tid.
Socialdemokraterna drev igenom datalagringsdirektivet i EU, med Bodström som en av arkitekterna. Alliansens politiker har inte vågat sätta ner foten, utan har bara sopat problemet under mattan.
Men det finns fortfarande modiga och visionära ledamöter i alliansen, som gärna samarbetar med Piratpartiet i riksdagen, för att stoppa datalagringsdirektivet och skapa en reell frihamn för yttrandefrihet."

------------------Det är skönt att se att det finns krafter som vill motverka detta, vi såg ett annat exempel för någon dag sedan

"Centerpartisten 
Markus (Lake) Berglund och Socialdemokraten Henrik Brändén, båda som haft uppdrag inom respektive parti, uppmanar socialdemokrater och centerpartister att rösta på PP."


Men det verkar som det krävs att PP kommer in som vågmästare för att det ska vara en reell chans.


Var hamnar din röst?


Prioriterar du 100kr i sänkt skatt, 100kr i bidrag eller ett bevarande av medborgerliga rättigheter?
Emil Isberg, Magnihasa, HAX, Kunskapsamhället, Full Mental Straightjacket, Beelzebjörn, Lars-Erick, Laakso, motpol.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Hmm, din sista fråga känns lite ledande. :-)

2010-09-04 @ 01:00:22
URL: http://lakonism.blogspot.com/
Postat av: manen

själv är jag så luttrad att jag knappast kommer hoppas på att varken allians-ledamöter eller rödgröna-ledamöter vågar gå mot partipiskan(särskilt sossar och moderater) och rösta emot ett införande av hatalagringsdirektivet. Tyvärr :(

2010-09-04 @ 01:50:16
URL: http://warpwatchers.com
Postat av: Toledomahn

Pushad på www.pusha.se

2010-09-04 @ 02:36:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0