Fredrik Reinfeldt och Associationsprojicering, del4.

Detta får räknas som del fyra i vad som nu blivit en serie blogginlägg om Statsminister Fredrik Reinfeldt och det jag kallar för "Associationsprojicering".

I del 1 hade jag inte gett företeelsen ett namn ännu utan det var mest en iakttagelse.

I del 2 hade jag utvecklat resonemanget
och gett det beteckningen associationsprojicering(*)

Del3 var en bekräftelse på att det verkligen var en vana.


Idag berättar Fredrik Reinfeldt i Aftonbladet om hur man städar.


I brinnande finanskris
, arbetslöshet som hotar att bli värre än under förra krisen, banker som både gnäller över hur lite de har och som ändå vägrar ge upp sina bonusar, en IPRED-debatt som vägrar gå över och skattefinansierad konstgjord andning till utdaterade biltillverkare.

Ja då berättar han leende på ett arrangerat foto om städningens konstart, vilket inte ens är en nyhet då detta rapporterades om redan när han tillträdde som partiledare.


Fredrik uttalar sig helst inte om saker som kan sätta hans person i samband med negativa händelser, många politiker gör så men detta har gått långt över gränsen för anständighet nu.
Hans jultal tog upp några ämnen, men det var bara ett skrap på ytan, ibland kändes det som han inte ens brydde sig.
Förutom när det gällde tillsättandet av fler poliser och skärpta straff.

I detta uttalande kan man ana sig till hans åsikt om fildelande ungdomar, samma ungdomar som inte skulle jagas i valrörelsen.

– Straffet ska återspegla det brott som begåtts. Jag kan berätta vad som inte fungerar – straffrihet. Ett sådant samhälle urartar, sa Reinfeldt.
En snabb genomgång över andra händelser.

2007 - Det är kris i försvarsdepartementet, Odenberg avgår.
Fredrik Reinfeldt är tyst.

2007 - Ulrika Schenström hånglar med reporter när hon har jour.
Fredrik Reinfeldt är tyst tills han tvingas uttala sig i en utfrågning.

2008 - FRA-lagstiftningen skapar ett folkligt uppror, skådespel i plenisalen och mobbing i partigrupperna.
Fredrik Reinfeldt är tyst.
Man ser honom stå med svenska supportrar inför Rysslandsmatchen, men var är han när matchen är över och Sverige förlorat?
Puts väck, slump?


2008 - Georgienkonflikten inträffar, Carl Bildt jämför Ryssland med Nazi-Tyskland och orsakar en diplomatisk kris.
Fredrik Reinfeldt är tyst.

2008 - Frankrikes President vill koncentrera makten genom att bara tillåta stora Euroländer att vara ordförandeländer.
Fredrik Reinfeldt är tyst.


IPRED-lagen, är det någon som sett ett uttalande av Fredrik Reinfeldt?
I så fall skriv det i kommentarsfältet, för mig har det gått spårlöst förbi.


Postens nye VD
avstår från sin lön sista halvåret, vem uttalar sig snabbt som fan?
"Reinfeldt berömmer Nordströms beslut" står det på Aftonbladet.
SvD skriver "Reinfeldt ger beröm", svt skriver och rapporterar samma sak, liksom sydsvenskan.

(*)Förklaring på ordet Associationsprojicering.

Association - används inom psykologin för att beskriva något i minnet eller fantasin som är kopplad till en sak, händelse eller person.

Projicering/Projektion -  Term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill inse eller kännas vid sina egna "svagheter" för att försvara självbilden kan tillskriva dessa egenskaper på andra personer istället.
(båda dessa hämtade från wikipedia)


Associationsprojicering/projektion - Att avsiktligt placera sig själv eller annan person vid positiva händelser eller situationer för att förmedla en bild av sig själv eller annan som nödvändigtvis inte är överensstämmande med verkligheten, kan även användas genom att hålla sig borta från negativa händelser som kan bryta mot den bild personen vill att allmänheten ska associera personen vid.

pingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Smen

Avslutningsvis: Alliansen åker ut i kylan efter valet 2010.

FRainfeldt, puts väck.

2008-12-21 @ 16:30:45
Postat av: Tobias

Jag haller med dig i din kritik, aven om jag gillar Reinfeldt sa borjar jag undra om han inte ar alltfor flitig att halla sig ur rampljuset.Jag haller inte med Alliansen om IPRED och FRA. Men ser inte att vanstern skulle vara ett alternativ. Deras "samarbete" ar laskigt, och tacker verkligen over att dom inte kan halla sams. Dom kan inte ens halla med varandra om de ekonomiska fragorna i hogkonjunktur. I lagkonjunkturen nu sa kommer nog gora mer skada om dom blir valda, och det verkar dom gora sitt basta for att inte bli anda.Mona maste vara den samsta partiledaren socialdemokraterna har haft i mannaminne. Nar valarbetet borjar har hon fifflat och ljugit sa mycket sa att hon aldrig kan vinna. Aven om alliansen har haft fingertoppskansla som en elefant i ett glashus sa har folk lattare att lita pa manniskor som gor bort sig an ljuger.

2008-12-21 @ 19:48:33
Postat av: Anders

Ni som tjatar om IPRED och FRA:Det var ju er egna kära sosseminister Bodström som lade grunden till dessa lagar - hoppas ni inte glömt bort det om ni nu ska rösta på vänsterkartellen 2010!

2008-12-21 @ 20:22:26
Postat av: scaber nestor

1. Förslaget som kom att bli FRA-Lagstiftningen lades av tjänstemän på Försvarsdepartementet, detta röstades ner av föregående regering.2. IPRED är ett förslag från främst skiv- och filmbolagslobbyn som EU kört igenom, detta har inget med Sverige att göra och definetivt inte med förra regeringen.3. Jag är inte sosse, så ta din halmgubbe och outbildade arsle till närmaste apotek och köp hjärnpiller.

2008-12-21 @ 20:58:25
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Jens O

Mycket riktigt Scaber, är det en fråga om projisering.

Det är den nya management modellen, vilket går under just "Reinfeldtsmodellen". Det var den, vilket efterträdde det som kom att kallas för "psykopatmodellen". Då syntes det vem som körde med järnhandskar och halshögg, nu görs det inte det.

2008-12-22 @ 05:35:00
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Tindra-Annette Broström

gnäggade fram en kommentar hos hos Jens O men tycker du sk ska en också innan jag går och mumsa havre i julkrubban.. ! Skrapar med hoven också.." manage"

1561, probably from It. maneggiare "to handle," esp. "to control a horse," from L. manus "hand" (see manual). Influenced by Fr. manège "horsemanship" (earliest Eng. sense was of handling horses), which also was from the Italian. Extended to other ... Läs merobjects or business from 1579. Slang sense of "get by" first recorded 1655."management "

1598, "act of managing," from manage (q.v.). Meaning "governing body" (originally of a theater) is from 1739. Manager is 1588 in the sense of "one who manages;" specific sense of "one who conducts a house of business or public institution" is from 1705gnägg gnägg 8))God Jul Och tack för allt du och ni andra lär mig.. kör hårt!

2008-12-22 @ 15:46:24
URL: http://www.tindra66.wordpress.com
Postat av: Tindra-Annette Broström

http://www.etymonline.com/index.phpglömde källhänvisning du kan lägga till och ta bort detta sen OK...;D

2008-12-22 @ 15:48:42
URL: http://www.tindra66.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0