Medina-rapporten uppskjuten, litet fall framåt för de demokratiska krafterna i EU.

Som jag rapporterat tidigare så fanns det en liten risk att Medina-rapporten skulle beslutas om nästa vecka trots det rykte som spridit sig att det redan var klart att omröstningen skulle ske efter EP-valet.

Nu kan man glädjande nog säga att den är uppskjuten, men som förfarandet är så kan det bara skjutas upp till nästa möte för att sedan skjutas upp till nästa möte, för att..  ja, ni förstår bilden.Men det är som bekant inte allt som händer i EU, ACTA-förhandlingarna fortsätter, Crowley-rapporten om utökad upphovsrättsblablabla från 50-95 är på gång framöver.

Lambrinidis skrivning där tillägg 138 och 166 ska försöka stoppas in igen i telekompaketet så vi slipper pisset med att operatörer tvingas stänga av folk från internet och därigenom förvägras sin rätt till fri information och i förlängningen en kraftig inskränkning i den fria opinionsbildningen.

Det ska finnas en skrivelse om kallas Cashman också, men den kan jag inget om, men tydligen ska det vara dåligt för ACTA-avtalet, men på vilket sätt är svårt att sia om.


Vad mer?
Det är fredag, ytterligare några inbjudningar till mötet om integritetsfrågor i EU-valet ska skickas ut under dagen.Pinged at Twingly, Intressant

IDG, DN, DN2, Affärsvärlden, SvD, YA, E24.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0